Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Βολτάροντας στη Θεσσαλονίκη. Τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης!

loading...


Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια απίθανη πρόταση για ταξίδι πόλης καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάθετε τι πρέπει να δείτε αν την επισκεφτείτε.





Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ξεκινά με ένα γευστικό πρωινό, και τι καλύτερο από μια μπουγάτσα.



Ξεκινάμε από το Λευκό Πύργο, που είναι το σύμβολο της πόλης και λειτουργεί σήμερα ως μουσείο Ιστορίας. Επιβάλλεται και μια βόλτα στην παραλία έπειτα.


Συνεχίζουμε με...
Τα Μουσεία του Κέντρου, με κορυφαία το Αρχαιολογικό και το γειτονικό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

 

Τα Ανάκτορα του Γαλέριου στην πλατεία Ναυαρίνου και τα απομεινάρια του Ρωμαϊκού Ιπποδρόμου στην πλατεία Ιπποδρομίου. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται η αψίδα του Ρωμαίου Καίσαρα Γαλέριου, πιο γνωστή ως Καμάρα.

Τους Βυζαντινούς Ναούς του Κέντρου, με χαρακτηριστικούς αυτούς του πολυούχου Αγίου Δημητρίου, την Παναγία Χαλκέων, την Παναγία Αχειροποιήτου και την εκκλησία του Θεού της Σοφίας.


Τις μονές Αγίας Θεοδώρας στην οδό Ερμού και Βλατάδων κοντά στην πύλη του Επταπυργίου, η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα προς το λιμάνι της πόλης.


Την Πλατεία Αριστοτέλους, που είναι και η πιο γνωστή της πόλης.

Την Άνω Πόλη με τα πανέμορφα σπίτια, χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και τα στενά σοκάκια που προσφέρονται για βολτίτσα.


Τα Κάστρα ή Επταπύργιο όπως αλλιώς αναφέρονται, που αποτελούν την οχυρωμένη Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης. Περνώντας την Πορτάρα, την πρώτη πύλη, φαίνεται το διάσημο Γεντί Κουλέ (=7 πύργοι) που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή τον περασμένο αιώνα. Απαιτείται στάση για να θαυμάσετε τη θέα και να πάρετε μια ανάσα στους Κήπους του Πασά, δηλαδή στο πάρκο απέναντι από τα ανατολικά τείχη.

Κατηφορίζοντας προς το κέντρο, στο δρόμο πλάι στην ανατολική οχύρωση, θα συναντήσετε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και σήμερα στεγάζει το τουρκικό προξενείο.

Επισκεφτείτε τη Ροτόντα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης, που προοριζόταν για μαυσωλείο του Γαλέριου αλλά τελικά χρησίμευσε ως ναός. Πλέον αποτελεί Μουσείο που προστατεύεται μάλιστα από τη Συνθήκη της UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.


Τέλος, είτε έχετε όρεξη για ξενύχτι, είτε για χαλαρό ποτάκι, η Βαλαωρίτου μπορεί να σας πεσφέρει ότι χρειάζεστε για να κλείσει η ημέρα σας στην όμορφη πόλη του Θερμαϊκού.


Πηγή: in2life.gr