Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Διαμαρτύρονται για τη δημιουργία μαρίνας στο Ποσειδώνιο

loading...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παραχώρηση έκτασης-φιλέτο, με απευθείας ανάθεση, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει μαρίνα, πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη επιτροπών και εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», που συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο της παραλίας, φώναξαν συνθήματα και διένειμαν έντυπο υλικό, με τα αιτήματά τους. 
Όπως καταγγέλλουν, με απόφαση που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, αποφασίστηκε η παραχώρηση με απευθείας ανάθεση της συγκεκριμένης έκτασης - «φιλέτο» για τη δημιουργία μαρίνας περίπου 100 σκαφών. 
Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι «Επιτροπές 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος και Καλαμαριάς» αναφέρεται επίσης, ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώνονται, από δημοτικές παρατάξεις, βουλευτές της αντιπολίτευσης και κατοίκους, η απόφαση για τη δημιουργία της μαρίνας δεν ακυρώθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα. 
«Η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση δημιουργεί τετελεσμένα, ανοίγει δρόμο για ιδιωτικοποίηση κάθε φιλέτου του θαλάσσιου μετώπου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο ψήφισμα διαμαρτυρίας των επιτροπών κατοίκων της περιοχής. 

Πηγή: ΑΠΕ