Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε την Ευρώπη (Εικόνες+Βίντεο)

loading...

Τραγωδία στις Άλπεις: Συνετρίβη αεροσκάφος με 150 επιβαίνοντες



Αεροπορική τραγωδία με 150 νεκρούς σημειώθηκε στις γαλλικές Άλπεις γεμίζοντας με θλίψη όλη την Ευρώπη.

Airbus A320 της εταιρείας Germanwings,θυγατρικής της Lufthansa, με 144 επιβάτες, δύο πιλότους και τέσσερα άτομα πλήρωμασυνετρίβη ενώ εκτελούσε πτήση από τηνΒαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με τον γάλλο πρωθυπουργό,Μανουέλ Βαλς, όλοι οι επιβαίνοντες είναινεκροί, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδροςΦρανσουά Ολάντ.

"Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο σχετικά με τα αίτια της συντριβής", δήλωσε ο Βαλς, ο οποίος επεσήμανε ότι ένα ελικόπτερο κατάφερε να προσγειωθεί στο σημείο της τραγωδίας και"επιβεβαίωσε ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 67 Γερμανοί και 45 Ισπανοί, όπως επίσηςτούρκοι και ολλανδοί επιβάτες.

Αργότερα θα δοθεί η λίστα των επιβαινόντων, αφού πρώτα ενημερωθούν οι συγγενείς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρίσκονταν δύο βρέφη, 16 μαθητές και 2 καθηγητές.

Πληροφορίες από το Παρίσι αναφέρουν ότι βρέθηκε το ένα "μαύρο κουτί", το οποίο αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας. Σε αυτή τη φάση δεν αποκλείεται και το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το αεροπλάνο έχασε επαφή στις 10:53(τοπική ώρα), 52 λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ πετούσε στα 6.000 πόδια (ύψος που δεν είναι φυσιολογικό), κοντά στην πόλη Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βόρεια από τις Κάννες, και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Το πλήρωμα του Airbus A320 δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ηΓενική διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας. "Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του", εξήγησε.

Το πλέον τραγικό είναι ότι το αεροσκάφος έπεφτε για 8 λεπτά προτού συντριβεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρώτη ήταν κάθετη.

Το πρώτο βίντεο από το σημείο της συντριβής






Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια


Τα συντρίμμια του Airbus εντοπίστηκαν από ελικόπτερο που πέταξε στην περιοχή. Είναι διάσπαρτα σε μια έκταση πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε ύψος 2.000 μέτρων, στο Ντιν-λε-Μπεν.
Η περίμετρος του σημείου της συντριβής αποκλείστηκε για να ξεκινήσει η έρευνα.
Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται καθ' οδόν, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες επιβαρύνουν την ταχεία πρόσβαση τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος χιονοστιβάδας. Το σημείο δεν είναι προσβάσιμο οδικώς. Από αέρος, ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη υπερίπτανται συλλέγοντας πληροφορίες.

Επιτελείς της Germanwings επισήμαναν ότι η εταιρεία δεν είχε ποτέ στο ενεργητικό της κάποιο δυστύχημα, γνωστοποιώντας ότι τη Δευτέρα έγινε ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος του μοιραίου αεροσκάφους από τεχνικά επιτελεία της Lufthansa. Ανέφεραν, επίσης, ότι ο πιλότος ήταν έμπειρος και εργαζόταν για περισσότερα από 10 χρόνια στην εταιρεία.

Η Lufthansa θεωρεί επί του παρόντος ότι η συντριβή του αεροσκάφους ήταν δυστύχημα και ότι οποιαδήποτε άλλη θεωρία διατυπώνεται δεν είναι παρά απλή εικασία.

"Προς το παρόν, λέμε ότι ήταν δυστύχημα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εικασία", δήλωσε η Χάικε Μπίρλενμπαχ, αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών της Ευρώπης.

Φωτογραφία από το σημείο της πτώσης


Το πλήρωμα ελικοπτέρου της Χωροφυλακής επιβεβαίωσε τη συντριβή, καθώς είδε τα συντρίμμια.



http://admin.nooz.gr/Uploads/Germanwings2431516.jpg
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, αλλά για τρομοκρατική ενέργεια: "Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες, όλα θα γίνουν γνωστά".
"Δεν υπάρχει ανάγκη για τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης, είναι όλοι νεκροί", δήλωσε χωροφύλακας από το Βερνέ.
Family members of passengers from Germanwings Flight
Πολιτικές αντιδράσεις

Σε μήνυμά του στο Twitter, o Ολάντ έγραψε: Θέλω να εκφράσω στις οικογένειες των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος την αλληλεγγύη μου. Είναι ένα πένθος, μια τραγωδία.

"Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα", δήλωσε ο Βαλς, προσθέτοντας ότι ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Ο υπουργός Μεταφορών, Αλέν Βινταλί, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο συνετρίβη σε "μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη από οχήματα".

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, μετέβη στο υπουργείο όπου ενημερώνεται και συντονίζει.

Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε "συγκλονισμένη" και ακύρωσε τα "άλλα ραντεβού" της μετά τη συνομιλία της με τον Ολάντ και τον Ραχόι.

Παρομοίως, ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, διέκοψε επίσκεψη του στη Βιτόρια και επέστρεψε στη Μαδρίτη.

Ο Ολάντ είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Μέρκελ και στη συνέχεια συνομίλησε με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, ο οποίος έφθασε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης στο Παρίσι, την οποία και διέκοψε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τη συντριβή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος διευκρινίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους.

Play Button

Twitter: 



http://admin.nooz.gr/Uploads/twluft2.jpgΤο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πωςσυντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Germanwings και Lufthansa άλλαξαν τα χρώματα του λογότυπου τους σε γκρι και μαύρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθούν επιζώντες: "Εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας, αυτή είναι μία μαύρη ημέρα για τη Lufthansa".

διευθύνων σύμβουλος της Germanwings τόνισε ότι δεν θα μιλήσει ακόμα για τα αίτια του δυστυχήματος, βεβαιώνοντας ότι η εταιρεία θα κάνει το παν προκειμένου να γίνει γνωστό το τι συνέβη.

http://admin.nooz.gr/Uploads/twluft3.jpg
Πρόκειται για την πρώτη συντριβή επιβατικού αεροπλάνου σε γαλλικό έδαφος μετά την καταστροφή του Κονκόρντ τον Ιούλιο του 2000 λίγο έξω από το Παρίσι.



Η περιοχή της συντριβής



Map of crash site


Η πορεία του αεροσκάφους

 
Καρέ- καρέ




Πηγή: nooz.gr


Αν είσαι από Θεσσαλονίκη και θες να αποκτήσεις πρόσβαση σε μειωμένες τιμές σε μαγαζιά και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης αλλά και να πιέσουμε όλοι μαζί για ακόμα πιο  μειωμένες τιμές έλα μαζί μας πατώντας εδώ