Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Άγρια κόντρα στη βουλή. Το σεξιστικό σχόλιο Σαμαρά που εξόργισε την Κωνσταντοπούλου (Βιντεο)

loading...

Θυελλώδης η συνεδρίαση της Βουλής- Αποχώρησε η ΝΔ - Σύγκρουση της Κωνσταντοπούλου με Σαμαρά - Βενιζέλο.


Μπάχαλο έγινε και πάλι η Ολομέλεια καθώς τα σχόλια της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν τον έντονο εκνευρισμό της ΝΔ και τελικά την αποχώρησή της από την αίθουσα.



Με ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο καβγάς ξεκίνησε από τον τρόπο, με τον οποίο ο κ. Σαμαράς θέλησε να υπερασπιστεί το Σταύρο Παπασταύρου, απέναντι στις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή ξένα δημοσιεύματα για την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και κάλυψη του.
"Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη, επειδή εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής" ξεκίνησε να λέει ο κ. Σαμαράς, τον οποίο διέκοψαν, τόσο οι αντιδράσεις των βουλευτών από την αίθουσα, όσο και η κ. Κωνσταντοπούλου που τον κάλεσε να μην υποτιμά τις γυναίκες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απάντησε στην Πρόεδρο της Βουλής, αλλά είπε ειρωνικά σε βουλευτές που γελούσαν ή διαμαρτύρονταν για το σχόλιο του: "Σας αρέσει η τεθλασμένη;", προσθέτοντας: "Σας αρέσει να ευνοείτε και να μη το λέτε;".
Η σκληρή απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
"Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν" είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά.

"Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις" πρό
Οργισμένος ο κ. Σαμαράς απάντησε:
«Εγώ δεν δέχομαι λογοκρισία, δεν δέχομαι λογοκρισία για αυτό το κόμμα. Είμαι σε αυτή την αίθουσα 27 χρόνια. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί από κανέναν πρόεδρο της Βουλής. Δεν έχω μιλήσει τόσο καιρό. Δεν δέχομαι τέτοια συμπεριφορά για αυτό το κόμμα που έδωσε τα πάντα για τη δημοκρατία και το ύφος αυτού του Κοινοβουλίου. Τελειωμένα. Τέτοια συμπεριφορά δεν δεχόμαστε και το εννοώ».

Είναι δε ενδεικτικό ότι ο κ. Σαμαράς στους διαδρόμους του κοινοβουλίου φώναζε εμφανώς εκνευρισμένος «Είναι ντροπή! Συμπεριφέρεται σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όχι ως Πρόεδρος Βουλής. Εχω ζήσει εδώ σκληρές ώρες με Αλευρά. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά».

Στα όριά του ήταν και ο κ. Ε. Μεϊμαράκης υποστηρίζοντας ότι η Πρόεδρος ξεπέρασε κάθε όριο.

Αναλυτικά, σε συνέχεια της έντασης που δημιουργήθηκε κατά το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Αντώνη Σαμαρά όταν η Πρόεδρος του είπε να είναι πιο «πιο εγκρατής σε σεξιστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς» ο κ. Σαμαράς επανήλθε κατά την δευτερολογία του λέγοντας ότι σύμφωνα με τον Πλούταρχο «η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε κυρία Πρόεδρε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ ενώ στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επι προσωπικού καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τις αποκαλύψεις που τον φέρουν να εχει υπογράψει συμφωνητικά για επαναπροσλήψεις με προμήθεια.

Σε εκείνο το σημείο διαμαρτυρήθηκε ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης με αποτέλεσμα η κυρία Κωνσταντοπούλου να του απαντήσει: «προφανώς ο εκνευρισμός σας έχει να κάνει με την δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στην λίστα Λαγκάρντ» .

Αμέσως ο κ. Σαμαράς εμφανώς εκνευρισμένος της είπε: «δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά».

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: καθίστε κάτω κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος και μετά εσείς

Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ντροπή σου

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο…

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ:…

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω κ. Μεϊμαράκη

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: αποχωρώ για λόγους διαμαρτυρίας και παραβίασης του ΚτΒ. 

Θεοδωράκης: Η πρόεδρος της Βουλής είναι κατώτερη των περιστάσεων - 

Τσίπρας: Φοιτητική παράταξη η ΝΔ!