Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Νέοι καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη κατά του bullying!

loading...
Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά του bullying καθώς και τα συνεχόμενα κρούσματα bullying, (τόσο αυτά που αποκαλύπτονται όσο και αυτά που αποσιωπούνται), έξι νέοι καλλιτέχνες από την Θεσσαλονίκη  αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά σε μια διαδικτυακή εκστρατεία κατά του bullying!Η ιδέα ανήκει στην θεατρική ομάδα Mprikia Kollame αλλά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια φίλων καλλιτεχνών είτε ανεξάρτητων, είτε μελών άλλων θεατρικών ομάδων.
Η θεατρική ομάδα Mprikia Kollame δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 στην Θεσσαλονίκη. Στόχος της ομάδας είναι η θεατρική έκφραση μέσα από μια νέα φόρμα. Η ομάδα παρουσίασε την πρώτη της δουλειά, την παράσταση ΄Μηδείαμα’ σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιάννας Αναγνώστου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Σχήμα Εκτός Άξονα στο πλαίσιο του Βήματος στους Νέους στην Θεσσαλονίκη, καθώς και στο θέατρο Επί Κολωνώ στα πλαίσια του Off Off Athens Festival στην Αθήνα. Τον Δεκέμβριο του 2014 παρουσίασαν το θεατρικό παιχνίδι « Ο πίνακας που άλλαξε χρώματα» βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι της Σίσσυς Παπαγεωργίου σε ορφανοτροφεία και ευαγή ιδρύματα αλλά και σε Δημοτικές Παιδικές Βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης.
Το εν λόγω project βασίζεται στην συλλογική δουλειά 6 καλλιτεχνών, ηθοποιών και ανθρώπων του θεάτρου. Μέσα από ένα προσωπικό βίντεο- τόσο απλό όσο το να τραβάς μια φωτογραφία selfie, ο καθένας από αυτούς περνάει το δικό του μήνυμα:
Άκου την ιστορία κάποιου που δέχεται ή είναι μάρτυρας σε περίπτωση bullying!
Δες, μην κλείνεις τα μάτια, μην εθελοτυφλείς αν υποπέσει κάτι στην αντίληψη σου!
Μίλα, μην φοβάσαι να αναφέρεις μια κατάσταση bullying.
Stop bullyıng!
Δείτε το βίντεο

Συντελεστές:
Σύλληψη ιδέας: Mprikia Kollame
Παραγωγή: Mprikia Kollame 2015
Συμμετέχουν οι:
Μαρία Αλεξανδρίδου
Νικολίνα Γκάλλιου
Ιωάννα Λιούτσια
Μιχαλ Νικολάου
Άννυ Παντελή
Βίκη Φραγκούδη


πηγή: http://blogs.sch.gr/1gympyla/