Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Μαγεμένοι» οι Θεσσαλονικείς που παρακολουθούν τα γυρίσματα της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης» (ΦΩΤΟ)

loading...

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης πραγματοποιεί γυρίσματα της νέας του ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης», εμπνευσμένη από το ομότιτλο βιβλίου του Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου Γιώργου Σκαμπαρδώνη.
Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σήμερα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην Ίωνος Δραγούμη στο ύψος του Άγιου Μηνά. Ενθουσιασμένοι οι περαστικοί και οι θαμώνες των καταστημάτων παρακολουθούν τα γυρίσματα της ταινίας για τον μεγάλο συνθέτη που αγάπησε και ύμνησε την Θεσσαλονίκη.
ouzeri tsitsanis 01
ouzeri tsitsanis 02 ouzeri tsitsanis 03 ouzeri tsitsanis 04
Το θέμα της ταινίας είναι τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και ο έρωτας του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Οι δύο νέοι θα ξεδιπλώσουν για πρώτη φορά το χρονικό που οδήγησε μια από τις πιο σημαντικές Εβραϊκές κοινότητες στα στρατόπεδα εξόντωσης στην Πολωνία.

Τα σημερινά γυρίσματα είχαν να κάνουν με μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ταινίας, η οποία δείχνει να επιβιβάζονται στο αυθεντικό τραίνο της εποχής, 500 ανθρώπινες ψυχές με προορισμό-χωρίς επιστροφή, το Άουσβιτς.

πηγή: seleo.gr