Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πωλούνται... δραχμές στην Αριστοτέλους! (ΦΩΤΟ)

loading...
Πωλούνται... δραχμές στην Αριστοτέλους! (ΦΩΤΟ)
Κι ενώ πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης, τρόικας και θεσμών αφορούν το δίλημμα «επιστροφή ή όχι στη δραχμή», ένας μικροπωλητής στην Αριστοτέλους σκέφτηκε να βγάλει τα προς το ζην πουλώντας... δραχμές.

Ο κύριος Ιορδάνης, όπως δήλωσε στο seleo.gr, είναι 35 χρόνια συλλέκτης και μικροπωλητής. Ωστόσο πριν από μερικούς μόλις μήνες σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη του συλλογή από κέρματα και χαρτονομίσματα δραχμών. Έστησε λοιπόν το μικρό του πάγκο στην Αριστοτέλους και άρχισε να πουλά... δραχμές προς 2 ευρώ το χαρτονόμισμα.
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη
Πεντοχίλιαρα, χιλιάρικα, πεντακοσάρικα, κατοστάρικα, πενηντάρικα, χάρτινα αλλά και κάποια μεταλλικά, είναι ένα μόνο μέρος της πραμάτειας του μαζί με τα ρολόγια, τους σουγιάδες και τα ξένα κέρματα και χαρτονομίσματα που διαθέτει. 
dra1 
dra2 
Αν και η δουλειά, όπως μας λέει, δεν είναι και πολύ ανεβασμένη λόγω της οικονομικής κατάστασης, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που αγοράζουν πεντοχίλιαρα ή άλλα χαρτονομίσματα για σουβενίρ ή ακόμη και για να συμπληρώσουν τη δική τους συλλογή δραχμών... 
πηγή seleo.gr