Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σημεία της Θεσσαλονίκης με θέα που σου κόβουν την ανάσα

loading...
Σημεια της Θεσσαλονικης με θεα που σου κοβουν την ανασα!

Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας -αν όχι η ομορφότερη. Ποια άλλη... Η Θεσσαλονίκη, η "νύφη του Θερμαϊκού" που αρέσει σε όλους.
Ακόμα κι αυτή "κρύβει" τοποθεσίες και μέρη μαγικά, απ' όπου μπορείς να δεις ακόμα και τον Λευκό τον Πύργο σαν μια κουκίδα!
Διαβάστε αναλυτικά τα σημεία που προσφέρουν στον επισκέπτη αναπάντεχη αλλά μαγευτική θέα:
Τα Κάστρα
Από εκεί που τελειώνει η Άνω Πόλη μέχρι το Γεντί Κουλέ και ακόμη ψηλότερα, στο Σέιχ Σου, η «ακρόπολη» της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη μέρη με συγκλονιστική θέα. Από αυτά, παραθέτουμε τα δικά μας αγαπημένα spots:
-Κέδρινος Λόφος (Λεωφόρος του Όχι 17): Μοντέρνος χώρος με μεγάλα πλατώματα και βεράντα για εξαιρετική θέα προς την πόλη - ενδείκνυται για καφέ αλλά και... τσιμπημένο τσιμπολόγημα. Το όνομά του είναι η ελληνική ονομασία του περίφημου Σέιχ Σου.
-Κρεωνίδης (Λεωφόρος του Όχι 4): Το μπαλκόνι του ουσιαστικά κρέμεται πάνω από την πόλη, ενώ η συγκλονιστική θέα που φτάνει ως τον Θερμαϊκό συνοδεύεται από μερακλίδικους θαλασσινούς μεζέδες και ουζάκι.
-Κάστρα café bar (Επταπυργίου 122): Την ημέρα, από τις 10 το πρωί, θα απολαύσετε τον καφέ σας. Το βράδυ θα ακούσετε live piano ή ακόμη και ρεμπέτικες μελωδίες. Κάθε ώρα της ημέρας όμως, δεν θα μπορείτε να πάρετε το βλέμμα από τη θέα που απλώνεται από το μπαλκόνι και τις τζαμαρίες, ακριβώς πάνω από τα καλντερίμια, τα παραδοσιακά σπίτια και τις αυλές της Άνω Πόλης.
-Φιλίππειον: Όλη η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο στην περιοχή του Σέιχ Σου φημίζεται για τις ρομαντικές «καβάτζες» της, αλλά ακόμη πιο ρομαντική ατμόσφαιρα θα βρείτε στο εστιατόριο Αλέξανδρος του ξενοδοχείου, από τις μεγάλες γυάλινες τζαμαρίες του οποίου θα απολαμβάνετε απρόσκοπτη θέα σε ολόκληρη την πόλη, τον Θερμαϊκό αλλά και τις κορυφές του Ολύμπου. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όλα τα παραπάνω κάτω από τα άστρα, στον καταπράσινο κήπο.
Κωνσταντινοπολίτικα
Έχει και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τα «μυστικά» του. Όπως την απίστευτη θέα στους μαγευτικούς λόφους πάνω από τα τούνελ του περιφερειακού δρόμου, εκεί όπου βρίσκεται το café-bar-εστιατόριο Λόφος. Οι μεσογειακές γεύσεις και το ουζάκι δένουν απόλυτα με τον Θερμαϊκό που φαίνεται στο βάθος, ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Πλατεία Αριστοτέλους
Τα δύο μεγαλοπρεπή κτίρια που πλαισιώνουν συμμετρικά το κάτω μέρος της πλατείας Αριστοτέλους είναι η καλύτερη λύση για απολαυστική θέα από την καρδιά της πόλης. Ο Θερμαϊκός, το λιμάνι και η παραλιακή περαντζάδα, από τον Λευκό Πύργο ως το Μέγαρο και ακόμη πιο πέρα, θα απλωθούν μπροστά σας μέσα από τις τζαμαρίες του «Δωματίου με Θέα» στο Ολύμπιον - ιδανικό μέρος για φθινοπωρινό καφέ, ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται η πιο «ακριβή» αλλά πολυτελής όαση του Electra Palace. Στο roof garden του ξενοδοχείου θα βρείτε το εστιατόριο Ορίζοντες, που απολαμβάνει θέα 360 μοιρών, από τον Θερμαϊκό και τις βουνοκορφές του Ολύμπου στο Νότο μέχρι τα Κάστρα στο Βορρά.
Πανόραμα
Εκεί ψηλά, στο Πανόραμα, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την Θεσσαλονίκη αφ' υψηλού. Και ίσως το καλύτερο σημείο για να το κάνετε είναι το café bar Villa Luna. Είτε από τον εσωτερικό του, καλαίσθητο χώρο που παραπέμπει σε μπρασερί, είτε από το άνετο μπαλκόνι του, μπορείτε να απολαύσετε την συγκλονιστική θέα προς την πόλη. Ο χώρος λειτουργεί ως café bar για χαλαρό καφέ ή δροσερά κοκτέιλ αλλά και ως εστιατόριο, με ελαφριές γεύσεις από την Μεσόγειο και την Ασία.
ΔΕΘ - Πύργος ΟΤΕ
Στην κάτω είσοδο της ΔΕΘ, ο πύργος που δεσπόζει και φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη διαθέτει café στο τελευταίο επίπεδό του, το οποίο περιστρέφεται. Και ναι, είναι πολύ ακριβό για τις μέρες μας, αλλά αξίζει για μια φορά να ανεβείτε, να παραγγείλετε καφεδάκι και να αφήσετε το περιστρεφόμενο επίπεδο να κάνει τη δουλειά του: Ο πύργος κινείται κυκλικά, κι έτσι η θέα συνεχώς αλλάζει, για να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών προς την Θεσσαλονίκη, από τη ΧΑΝΘ και τον Λευκό Πύργο μέχρι τα δυτικά της πόλης, τα Κάστρα και την Νέα Παραλία.
Λιμάνι
Μέσα στο πλακόστρωτο του ΟΛΘ έχετε τις εξής επιλογές για θέα: Η πρώτη και πιο οικονομική είναι να καθίσετε στην ανανεωμένη «προβλήτα» με τις ξύλινες... ξαπλώστρες που τοποθέτησε ο δήμος και απλώς να απολαύσετε την θέα προς την λεωφόρο Νίκης. Η δεύτερη, και πιο «mainstream» είναι να καθίσετε για καφέ ή ποτό στο Kitchen Bar, με θέα προς την ίδια πλευρά της παραλίας. Η τρίτη επιλογή είναι προς το παρόν... μη διαθέσιμη: Πρόκειται για το café του Μουσείου Φωτογραφίας, από τις τζαμαρίες του οποίου φαίνεται η πιο «βιομηχανική» αλλά ιδιαίτερα γοητευτική πλευρά του λιμανιού. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό το café παραμένει εκτός λειτουργίας - αναμένουμε και ελπίζουμε στην επαναλειτουργία του.
Καλαμαριά
Στην όμορφη «συμπολίτισσα» της Θεσσαλονίκης, τα café bar που παρατάσσονται πάνω από την θάλασσα προσφέρουν υπέροχη θέα προς αυτή - ιδιαίτερα αυτά της οδού Θεμιστοκλέους Σοφούλη. Εκεί θα απολαύσετε τον καφέ ή το κοκτέιλ σας στο Shark (Αργοναυτών 2 και Σοφούλη), νόστιμες και προσιτές γεύσεις στο Remvi (Κανάρη 2), υπέροχα μοχίτο στο Azzuro (Σοφούλη 86) και ήρεμο καφέ το πρωί ή «μπιτάτο» ποτό το βράδυ στο «νησιώτικο» Mistral (Τήνου 4). Προτιμήστε τα για τον τελευταίο καφέ της ημέρας, προς το απόγευμα, για να απολαύσετε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό.