Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στη Θεσσαλονίκη

loading...Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη από 15-30 Απριλίου.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος καρκίνος που διαγιγνώσκεται συχνότερα στις μέρες μας στον αναπτυγμένο κόσμο. Η εμφάνισή του οφείλεται στον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.
Με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, μέλος του οποίου είναι και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, παρέχει σε άντρες και γυναίκες, ηλικίας 50-75 ετών, τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικής εξέτασης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, καλώντας στα τηλέφωνα 2310459660 (Θεσσαλονίκη) και 210 6966100 (Αττική).
Η εξέταση γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο και δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου. Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.