Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

H μεγαλύτερη Τραινο-Ποδηλατο-Βόλτα στην Ελλάδα με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη

loading...
H μεγαλύτερη Τραινο-Ποδηλατο-Βόλτα στην Ελλάδα με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη
Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 (06:00 π.μ), δεκάδες φίλοι του ποδηλάτου –και όχι μόνο- δίνουν ραντεβού στον Σιδηροδρομικό Σταθμό  Θεσσαλονίκης, φορτώνουν τα ποδήλατα τους στο τραίνο και πηγαίνουν … «Μεθοριακό Σταθμό» (Βυρώνεια, οχυρό Ρούπελ και λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες.
Η ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ, μοναδική εκδήλωση αυτού του είδους στην Ελλάδα, αναδεικνύει την πετυχημένη σύμπραξη  ποδηλάτου και τραίνου ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης.


Με τη συνδρομή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν» το εγχείρημα, μία αμαξοστοιχία και σκευοφόρα βαγόνια υα μεταφέρουν ποδηλάτες και ποδήλατα από την Θεσσαλονίκη  προς την Βυρώνεια. Από εκεί οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς το θρυλικό οχυρό Ρούπελ, στις πλαγιές του όρους Άγκιστρο, όπου στις 6/4/1941 οι λιγοστοί υπερασπιστές του αντιστάθηκαν γενναία τους Γερμανούς Ναζί εισβολείς, γράφοντας νέες σελίδες δόξας.

Παράλληλα θα υπάρξει και μία εναλλακτική διαδρομή  προς την λίμνη Κερκίνη, για ποδηλάτες αλλά και φίλους της πεζοπορίας. Το μεσημέρι, ποδηλάτες και πεζοπόροι επιστρέφουν στην Βυρώνεια και στον Μεθοριακό Σταθμό, όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορα event έως αργά το απόγευμα οπότε και θα αναχωρήσουν σιδηροδρομικώς για Θεσσαλονίκη.

Η ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ είναι μια ιδέα του «Μεθοριακού» Σταθμού» στην Βυρώνεια Σερρών, πρόκειται για έναν παλιό σταθμό τραίνων που μετατράπηκε σε παραδοσιακό καφε-μεζεδο-παντοπωλείο- και φίλων του ποδηλάτου από την Θεσσαλονίκη. Τον συντονισμό της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής.

Η φετινή ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης και υποστηρίζουν οι :  Πολύχρωμοι Ποδηλάτες,  ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, Όμιλος UNESCO Σερρών, Δήμος Σιντικής, Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Σιντικής καθώς το Hotel Χαμάμ Αγκίστρου, η Protergia και ο Μεθοριακός Σταθμός.

πηγή: Seleo.gr