Τρίτη 14 Απριλίου 2015

O oμογενής που συγκεντρώνει χρήματα για τα παιδιά του Δενδροποτάμου

loading...
Μέσα από την πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης IndieGoGo, ο Αριστοτέλης Ασλίδης προσπαθεί να συγκεντρώσει 5.000 δολάρια και ήδη από τις 29 Μαρτίου που ξεκίνησε η εκστρατεία του, η οποία καιολοκληρώνεται στις 28 Μαΐου, συγκεντρώθηκαν 840 δολάρια.

Ο Αριστοτέλης ή Άρης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη από την πλευρά του πατέρα του, τα καλοκαίρια έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα και προσφέρει εθελοντική εργασία στον "Φάρο του Κόσμου", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας Αθηναγόρας, επικεφαλής του "Φάρου του Κόσμου".
Η πρώτη φορά που ο Αριστοτέλης επισκέφθηκε τον "Φάρο" και πρόσφερε εθελοντική εργασία ήταν πριν από τρία με τέσσερα χρόνια, όταν ήταν μόλις 16 χρονών.
Τα παιδιά του "Φάρου του Κόσμου" είναι φίλοι του Αριστοτέλη, που από την πρώτη στιγμή τους "έκλεισε" μέσα στην καρδιά του, λέει ο πατέρας Αθηναγόρας.
Σύμφωνα δε, με όσα αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα που προβάλλεται η πρωτοβουλία του κ. Ασλίδη, στόχος είναι "να δώσουμε πρόσβαση στους υπολογιστές, σε παιδιά που δεν έχουν προνόμια, παιδιά τα οποία -εξαιτίας διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών λόγων- είναι απομονωμένα από τα υπόλοιπα της αστικής περιοχής και ζουν σε εξαιρετικά υποβαθμισμένες συνθήκες".
Εξηγώντας γιατί έχει σημασία για τον ίδιο αυτή η προσπάθεια, ο κ. Ασλίδης σημειώνει ότι η επίσκεψή του στον "Φάρο" και η συνάντησή του με τον πατέρα Αθηναγόρα, τον ενέπνευσε να κάνει μία πιο μακρόχρονη συνεισφορά στην κοινότητα. Γι' αυτό το λόγο- όπως σημειώνει- με τη βοήθεια της κοινότητας Indie, θέλει να βοηθήσει ούτως ώστε να αγοραστούν τέσσερις με έξι υπολογιστές για τα παιδιά του "Φάρου του Κόσμου".
Επιχειρώντας να δώσει τεχνολογικά "εργαλεία" στα παιδιά του Δενδροποτάμου για να ξεφύγουν από τις "παγίδες" απομόνωσης που -όπως αναφέρει- θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε παραβατικές συμπεριφορές ή και εγκληματική δράση (όπως τα ναρκωτικά), ο Αριστοτέλης υπογραμμίζει την καλή και ευγενική καρδιά των παιδιών.
Αναφέρει ακόμη, ότι πριν από το 2012 δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που είδε, όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Δενδροπόταμο. "Είναι μια φτωχογειτονιά και θεωρείται ως μία από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη γειτονιά σε όλη την Ελλάδα", μια γειτονιά που, όπως σημειώνει, "μπορεί κάποιος να βρει ναρκωτικά, όπλα και ηρωίνη".
Γι' αυτό και -όπως προσθέτει- η πρώτη βόλτα στον Δενδροπόταμο είναι μια ανάμνηση ισχυρή στο μυαλό του, παρά το γεγονός ότι συνέβη πριν από τρία χρόνια.
Στις 5 Μαρτίου 2012, ο Αριστοτέλης έφθασε στον "Φάρο του Κόσμου" για να προσφέρει εθελοντική εργασία. Καθάρισε, μαγείρεψε μαζί με άλλους εθελοντές, σέρβιρε φαγητό και έπαιξε μαζί με τα παιδιά, δίνοντάς τους και πληροφορίες για τα... "περίεργα αμερικάνικα σπορ", όπως το μπέιζμπολ, μέχρι την ώρα που έπρεπε να φύγουν.
Από εκείνη τη στιγμή, ο "Φάρος του Κόσμου" και τα παιδιά του έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του και, όπως τονίζει, τού αρέσει να τα επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά, αλλά συνήθως δύο φορές το χρόνο. Τα παιδιά του "Φάρου", σημειώνει, τον κάνουν να νιώθει σαν μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας.
Τα 150 παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά τον "Φάρο του Κόσμου" μοιράζονται τέσσερις υπολογιστές και ο Αριστοτέλης Ασλίδης θέλει, μέσω της καμπάνιας του https://www.indiegogo.com/projects/computers-for-underprivileged-kids-in-greece/x/8283247  να ανοίξει ακόμη περισσότερα "παράθυρα στον κόσμο" σε αυτά τα παιδιά...
www.makthes.gr 



Δες τι νόμιμους τρόπους χρησιμοποιούν για να βγάλουν λεφτά από το ίντερνετ, η μέθοδος έχει διαδοθεί και στη Θεσσαλονίκη αλλα τα καταφέρνουν μόνο όσοι επιμείνουν Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε