Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Στο τέλος του 2015 ολοκληρώνεται η ανάπλαση της ιχθυόσκαλας στη Μηχανιώνα

loading...
Στο τέλος του 2015 ολοκληρώνεται η ανάπλαση της ιχθυόσκαλας στη Μηχανιώνα
Στο τέλος του 2015 εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον εκσυγχρονισμό της ιχθυόσκαλας της Νέας Μηχανιώνας, όπως ανακοινώθηκε κατά την επιθεώρηση της πορείας των έργων από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας που λειτουργεί στην περιοχή από το 1995, σε έκταση 23.000 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενεί σαράντα επιχειρήσεις και καλύπτει τις ανάγκες σε αλιεύματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προβλέπουν, ειδικότερα, την ανέγερση νέου κτιρίου (για την επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου δημοπρασιών), την ολοκλήρωση βελτιώσεων στο υπάρχον κτίριο δημοπρασιών (κατασκευή ψυκτικού θαλάμου και γραφείων), τη βελτίωση των υπολοίπων εγκαταστάσεων της ιχθυόσκαλας και την ανακατασκευή του δαπέδου στην μπροστινή πλευρά του συγκροτήματος, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα.
Για χρόνιο αίτημα της περιοχής έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα εκατοντάδων επαγγελματιών και εργαζομένων.
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου σχολίασε ότι οι παρεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών πρώτης πώλησης των αλιευμάτων, αλλά και των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας.
makthes.gr