Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι εγγραφές για την 3η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού

loading...
Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι εγγραφές για την 3η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού
Tην έναρξη των εγγραφών για την 3η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού στην Ελλάδα, που θα γίνει στο διάστημα 5-14 Αυγούστου στην κατασκήνωση της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής,
προανήγγειλαν η Πολιτεία Πολιτισμού και η ΧΑΝΘ. Η Ακαδημία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, η Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού είναι η ιδανική ευκαιρία για παιδιά και νέους να κάνουν ένα αλλιώτικο ταξίδι διακοπών, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την καλλιτεχνική μάθηση και δημιουργία. Στόχοι της Ακαδημίας είναι η εισαγωγή και η εκπαίδευση στην έννοια των τεχνών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Μια ομάδα από καταξιωμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές, θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά από έξι ετών και άνω και νέους να μάθουν, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους σε όλες τις βασικές μορφές των τεχνών.
Οι Θεματικές Ενότητες που θα διδαχθούν θα είναι οι εξής: Θέατρο, Χορός, Μουσική, Τραγούδι, Εικαστικά, παράλληλα με το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, που περιλαμβάνει αθλήματα, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, κανό, στίβο περιπέτειας και πολλά άλλα.
Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στα 300 ευρώ και περιλαμβάνονται: μεταφορά, διαμονή, πλήρης διατροφή, συμμετοχή στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης, εκπαιδευτικό υλικό.
Στην τελετή λήξης θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ σημειώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής μέσω Ασφαλιστικών Ταμείων και προγράμματος ΟΑΕΔ για χαμηλόμισθους και ανέργους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα: 231 600 1000 (εσωτ. 0852, 0851).
πηγη: seleo.gr