Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

625 λίτρα βιοντίζελ από τηγανέλαια δόθηκαν σε σχολείο του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου

loading...
625 λίτρα βιοντίζελ από τηγανέλαια δόθηκαν σε σχολείο του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου
625 λίτρα Βιοντίζελ που προέκυψαν από τη συλλογή και επεξεργασία τηγανέλαιων, παράδωσε ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου δια του αρμόδιου Tμήματος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού.
Πρόκειται για τη δεύτερη ποσότητα βιοντίζελ, που συγκεντρώνει ο Δήμος με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους. Η ποσότητα προήλθε από την επεξεργασία των τηγανέλαιων που είχε παραδώσει ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Συλλογής και Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων.
Πρόγραμμα Συλλογής & Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων"Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων, όλους αυτούς που αγκαλιάζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας με τις δικές τους δυνάμεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα περιβάλλον ανθρώπινο και μια πόλη περιβαλλοντικά ισορροπημένη" δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Τσακαλίδης απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους δημότες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.
Τα τηγανέλαια αποτελούν έναν ρύπο που αν διατεθεί στην αποχέτευση ή στα απορρίμματα προκαλεί σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αν, όμως, ανακυκλωθεί, μπορεί να παραχθεί βιοκαύσιμο (βιοντίζελ) το οποίο με τη σειρά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία του δήμου μας. Το όφελος, επομένως, είναι διπλό και περιβαλλοντικό και οικονομικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εφαρμογή του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων σημαντική είναι η συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και των Σχολείων του Δήμου μας που αγκάλιασαν αυτή τη δράση, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για την περαιτέρω συνέχιση του προγράμματος είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα νέα νοικοκυριά συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Πληροφορίες για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων δίνονται στο τηλέφωνο: 2310559253 (υπεύθυνη κ. Βίκυ Καζαντζίδου).
Πηγή: www.kordelio-evosmos.gr