Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Aυτοί είναι οι επικρατέστεροι για τη θέση του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

loading...
Aυτοί είναι οι επικρατέστεροι για τη θέση του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)
Στην τελική ευθεία για την πλήρωση των κενών στις Μητροπόλεις Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς και Κεφαλληνίας μπαίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφοριές οι εκλογές για τις δύο χηρεύουσες Μητροπόλεις θα πραγματοποιηθούν εσπευσμένα την προσεχή Τρίτη στις 26 Μαΐου.

Με αυτό τον τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να αιφνιδιάσει τις εξελίξεις (κάτι άλλωστε που είχε κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις).
Για την Μητρόπολη Καλαμαριάς & Νέας Κρήνης τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι:
- του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου
-του  πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Φλωρίνης π. Ιουστίνου Μπαρδάκα και
-του Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Τόλιου, Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: 
Συνέρχεται την 26ην Μαΐου ε.ε. στο Συνοδικό Μέγαρο (Ιω. Γενναδίου 14, Ι. Μ. Πετράκη) σε έκτακτη σύγκλησή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
 Πριν από την έναρξη των εργασιών, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ι.Μ. Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί η καθιερωμένη Εναρκτήριος Ι. Ακολουθία στο Μ. Συνοδικό και θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προς τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους. Στην ομιλία του Μακαριωτάτου θα αντιφωνήσει ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και θα πραγματοποιηθεί εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής δια τας εις τον Τύπον ανακοινώσεις.
Ακολούθως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
seleo.gr