Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η ''επανάσταση'' των θερινών σινεμά στη Θεσσαλονίκη. Πόσα είναι, που βρίσκονται, τι παίζουν (ΦΩΤΟ)

loading...
Η ''επανάσταση'' των θερινών σινεμά στη Θεσσαλονίκη. Πόσα είναι, που βρίσκονται, τι παίζουν (ΦΩΤΟ)
Ο καιρός έφτιαξε, το καλοκαίρι πλησιάζει και μία από τις πιο διαδεμονές μορφές ψυχαγωγίας είναι τα θερινά σινεμά. Ο ξάστερος ουρανός, η μυρωδιά των ποπ κόρν, τα ειδυλλιακά φώτα από την μεγάλη κινηματογραφική οθόνη, κάνουν τα θερινά, ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες. 


Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη
Μπορεί πριν μερικά χρόνια τα θερινά σινεμά να ήταν ελάχιστα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο φαίνεται πως αυτή η μορφή ψυχαγωγίας κερδίζει όλο και περισσότερους Θεσσαλονικείς, καθώς πλέον λειτουργούν 8 μέσα αλλά και έξω από το κέντρο της πόλης. 
Ναταλί και Απόλλων
Ένα από τα πιο παλιά θερινα σινεμά της Θεσσαλονίκης, το "Ναταλί" λειτουργεί από το 1970 στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο ιδιοκτήτης του Γαβριήλ Ράππος, μίλησε στο seleo για την ιστορία. "Το Ναταλί λειτουργεί ασταμάτητα για πολλές δεκαετίες. Κάνει καθημερινές προβολές, ενώ η τιμές του είναι προσιτές για όλους. Για φέτος οι προβολές έχουν ξεκινήσει και ήδη βλέπουμε αύξηση στο νεανικό κοινό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συνήθως αυτοί που έρχονται είναι μέσης ή και μεγαλύτερης ηλικίας, ωστόσο ελπίζουμε πως φέτος αυτό θα αλλάξει". Οι τιμές κυμαίνονται στα 8 και 6 ευρώ για φοιτητές και ανέργους. 
Ο κ. Ράππος ειναι ιδιοκτήτης και του σινεμά "Απόλλων" που βρίσκεται στην οδό Σαρανταπόρου και θα ξεκινήσει τις προβολές στις 28 Μαϊου.
Ελληνίς
Ο θερινός κινηματογράφος Ελληνίς στη Λεωφόρο Στρατού δίπλα στο Βελλίδειο προβάλλει καινούργιες κινηματογραφικές ταινίες σε τιμές 6 και 8 ευρώ, ενώ συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας έχει επιπλέον προσφορές. Μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη για διασκέδαση κάτω από τα αστέρια.
Αύρα
Ο θερινός κινηματογράφος "Αύρα" της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς (Δ.Ε.Τ.Ε.Κ.) Α.Ε. ΟΤΑ, συνεχίζοντας την παράδοση του θερινού σινεμά διανύει το 23ο χρόνο της λειτουργίας του και συνεχίζει να κερδίζει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται Πλαζ Αρετσούς, στην Καλαμαριά.
Θερινό σινεμά στο Πανόραμα
Ο θερινός κινηματογράφος του Δήμου Πανοράματος κατασκευάστηκε και λειτουργεί από το 1999. Από το 2011 υπάγεται στο νέο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Βρίσκεται στο 1ο χλμ. της οδού Πανοράματος-Θέρμης, δίπλα στο νέο Δημαρχείο.
Διαθέτει 230 θέσεις, ειδική τέντα που ανοίγει σε περίπτωση βροχής και άνετο ιδιόκτητο parking. Κάθε καλοκαίρι προβάλλει ταινίες Α' προβολής αλλά και τις καλύτερες ταινίες της χειμερινής σεζόν, προσφέροντας έτσι ποιοτική ψυχαγωγία και πολιτιστική διέξοδο σε χιλιάδες κινηματογραφόφιλους του Πανοράματος και των γύρω περιοχών.

Δύο θερινά σινεμά στη Νεάπολη
Σινέ Άλσος και Σινέ Παράδεισος.  Δύο θερινά σινεμά που προσφέρουν ποιοτική διασκέδαση στους κατοίκους της περιοχής, καθώς μπορούν να απολαύσουν τις προβολές υπό το φως των αστεριών και παράλληλα χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από τη γειτονιά τους.  Το Σινέ Άλσος βρίσκεται στο δημοτικό αλσύλλιο της Δενδροφυτείας στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, ενώ το Σινέ Παράδεισος είναι στην περιοχή Στρεμπενιώτη της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης.
Για τους λάτρεις του πιο εμπορικού σινεμά, υπάρχει και η μεγάλη θερινή αίθουσα των Village Cinemas στο Cosmos.
 seleo.gr