Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΠΑΟΚ… τώρα και παραμύθι

loading...
ΠΑΟΚ… τώρα και παραμύθι
Ένα ζεστό ΠΑΟΚτσήδικο απόγευμα υπόσχεται στους μικρούς φίλους του ΠΑΟΚ η παρουσίαση του πρώτου εικονογραφημένου ποδοσφαιρικού παραμυθιού στην Ελλάδα,

με θέμα – ποιόν άλλο; – τον ΠΑΟΚ, αυτή την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 19.30, στο επίσημο κατάστημα της ΠΑε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Αγ. Σοφίας 31 και Ερμού).
Το παραμύθι αναφέρεται στην πορεία της ομάδας από την προσφυγιά στην καταξίωση και στον πρώτο τίτλο του πρωταθλητή, το 1976, μέσα από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες.
Μια πορεία που από μόνη της μοιάζει σαν «παραμύθι». Το βιβλίο παρουσιάζει μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού τη μεγάλη, δύσκολη και επιτυχημένη προσπάθεια του ΠAOK τότε, να προοδεύσει, να καθιερωθεί και να γίνει πρωταθλητής.
Μια ζωντανή παρουσίαση του βιβλίου που φέρει την υπογραφή ως συγγραφέα και εκδότη του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Πετκανόπουλου, θα κάνει στους μικρούς φίλους του Δικέφαλου, η θεατρολόγος Στέλλα Μαμακούκα.
Στο τέλος του παραμυθιού, φιλοξενούνται αναμνήσεις από τα «αστέρια» που μεσουράνησαν εκείνη την εποχή με την ασπρόμαυρη φανέλα όπως ο Γιώργος Κούδας, ο Σταύρος Σαράφης, ο Κούλης Αποστολίδης και ο Νέτο Γκουερίνο, οι οποίοι μιλούν για σημαντικά γκολ και στιγμές της πορείας του ΠΑΟΚ και της ιστορίας που ξεδιπλώνεται στο παραμύθι.
Μάλιστα την προσεχή Παρασκευή 22 Μαΐου στην παρουσίαση του παραμυθιού, αρκετοί από αυτούς τους άσους των γηπέδων, θα βρίσκονται στην εκδήλωση για να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους, να απαντήσουν σε ερωτήσεις των μικρών φίλων της ομάδας και να υπογράψουν το βιβλίο.
Πηγή: thessports.gr