Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΦΩΤΟ: Με διαμαρτυρίες το άνοιγμα των καταστημάτων και στη Θεσσαλονίκη

loading...

ΦΩΤΟ: Με διαμαρτυρίες το άνοιγμα των καταστημάτων και στη Θεσσαλονίκη

Με πανό, συνθήματα και φυλλάδια “υποδέχονται” από το πρωί τον κόσμο που πάει να ψωνίσει στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, μέλη του ΠΑΜΕ και του σωματείου υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου.

Ηπαρέμβαση των εμποροϋπαλλήλων, μελών του ΠΑΜΕ έγινε έξω από πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης, όπου μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς και τους καταναλωτές ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. 






Οι εργαζόμενοι, μέλη του σωματείου υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από κεντρικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους.

«Τα βιβλία τα αγοράζουμε μέσα στην εβδομάδα, τα διαβάζουμε τις Κυριακές» ήταν το σύνθημα που αναγράφονταν στο πανό του σωματείου.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης κάλεσε σε απεργία τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα καθώς, όπως αναφέρεται σχετικά, «η πάλη των εργαζομένων με αίτημα Κυριακή υποχρεωτική αργία, για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και τη μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας για τους εργαζόμενους 40ωρο-8ωρο-5θήμερο».

Πηγή: seleo.gr, thestival.gr, ΑΠΕ