Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ρεμπετάδικα Λαικά στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

loading...



Στην Θεσσαλονίκη τα ρεμπέτικα μαγαζιά χρονολογούνται άπω τον 19ο αιώνα.Η περιοχή που πρώτη ένιωσε αυτό το διαχρονικό κύμα ήταν τα λαδάδικα.Τα λαδάδικα είναι μια συνοικία ιστορική που στο παρελθόν υπήρξε το κέντρο της πόλης.

Εκεί διεξάγονταν οι αγοραπωλησίες τροφίμων αλλά και υλικών και οι ντόπιοι στήριζαν πολύ την αγορά τους. Για ένα χρονικό διάστημα οι Θεσσαλονικείς απέφευγαν να πλησιάζουν την περιοχή καθώς οι μετανάστες την είχαν κατακλύσει. Τώρα όμως τα Λαδάδικα σφύζουν από ζωή καθώς τα ρεμπέτικα μαγαζιά πήραν και πάλι την θέση τους και ο κόσμος θέλοντας να μυρίσει έστω και για λίγο την ευωδία εκείνης της εποχής επιλέγει για την διασκέδαση του τα λαδάδικα και φυσικά τις ταβέρνες που υπάρχουν μέσα στα πλακόστρωτα σοκάκια.
Ο φωτισμός γίνεται με φαναράκια έτσι ώστε να παραπέμπει σε εκείνη την μαγευτική εποχή. Βέβαια υπάρχουν και άλλες μουσικές ταβέρνες με γνήσια λαϊκή, ρεμπέτικη μουσική. Κάποια από αυτά είναι το "Ρεμπέτ Ασκέρ" καθώς επίσης και το "Ουράνιο τόξο". Για να ζήσετε και εσείς βραδιές που θα θυμάστε για μια ζωή αλλά και για να βιώσετε την χρυσή εποχή των ρεμπέτικων δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα λαδάδικα.
Δείτε τα ρεμπετάδικα :

  • Ουράνιο τόξο
  • Παρασκήνιο 
  • Ρεμπέτ Ασκέρ
vgainoexo.gr