Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη: Άθικτα γκαζάκια και περίεργα σημειώματα στην έκρηξη της Φλέμινγκ (ΦΩΤΟ)

loading...

Περίεργη τροπή έχει πάρει το περιστατικό της έκρηξης που σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε διαμέρισμα στην οδό Φλέμινγκ, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ατύχημα προκλήθηκε από λάθος του ενοίκου στην προσπάθειά του να ψήσει τον καφέ του στο καμινέτο. Νεώτερα στοιχεία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόπειρας αυτοκτονίας.
Έντεκα άθικτα γκαζάκια και εκατοντάδες σημειώματα
Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ο ένοικος μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο Πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά που είχε ξεσπάσει και αποχώρησε. Η επιτόπια έρευνα των αστυνομικών του ΑΤ Τούμπας έφερε νέα στοιχεία στο φως. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στο σημείο βρέθηκαν έντεκα άθικτα γκαζάκια τα οποία είχαν στοιβαχτεί κοντά στην είσοδο του διαμερίσματος. Σε ένα από τα δωμάτια βρέθηκαν εκατοντάδες σημειώματα γραμμένα πιθανότατα από τον ενοικιαστή. Τα περισσότερα από αυτά ήταν ασυνάρτητα και αναφέρονταν στην οικονομική κρίση και στις κοινωνικές ανισότητες.
Τι λένε οι περίοικοι
Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων από τις 14:00 έως τις 18:30 που σημειώθηκε η έκρηξη στο χώρο περιμετρικά του διαμερίσματος υπήρχε διάχυτη οσμή από βουτάνιο. Έντρομοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας τη στιγμή της έκρηξης βγήκαν από τα διαμερίσματά τους και διαπίστωσαν ότι στον πρώτο όροφο είχε ξεσπάσει φωτιά μικρής έκτασης.
Πρώην ταξιζτζής και νυν άνεργος ο ένοικος
Ο ένοικος του διαμερίσματος εγκαταστάθηκε εκεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκλεισε τη συμφωνία για τη μίσθωση μιλώντας με φίλο του ιδιοκτήτη ο οποίος διαμένει στη Γερμανία. Τους τελευταίους τρεις μήνες αδυνατούσε να πληρώσει το ενοίκιο. Εργαζόταν ως οδηγός ταξί όμως πριν από λίγο καιρό έμεινε άνεργος.
Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται. Αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Σήμανσης έχουν αποκλείσει το σπίτι για να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό.