Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Θέλεις να κόψεις το κάπνισμα; Ομάδα ψυχολογικής στήριξης για τη διακοπή του καπνίσματος στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

loading...

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί ομάδα ψυχολογικής στήριξης για τη διακοπή του καπνίσματος.

Στην ομάδα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία: να ισχυροποιήσουν το κίνητρό τους να κόψουν το κάπνισμα, να ενημερωθούν έγκυρα για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, να αλληλοϋποστηριχτούν, να αναζητήσουν μέσα τους και γύρω τους το γιατί της χρήσης, να διατηρήσουν την αποχή από το κάπνισμα και να μειώσουν τις πιθανότητες υποτροπής. Πρόκειται για μια προσπάθεια διακοπής καπνίσματος χωρίς χρήση φαρμάκων ή υποκατάστατων νικοτίνης. Την ομάδα συντονίζουν οι ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης Μακρογιάννη Χριστίνα και Μαρόγλου Φωτεινή. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Η ομάδα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 και θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις κάθε Πέμπτη 17:30-19:30 στο χώρο του Δίκτυου Άλφα, Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι.. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνείτε πρωινές ώρες μέχρι τις 6 Μαΐου στο 2310 729090.
Το «Δίκτυο Άλφα» είναι ένα από τα 75 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η μείωση των πιθανοτήτων εμπλοκής των ατόμων στη χρήση και εξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες μέσα από προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και εν γένει πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Δήμοι: Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Χαλκηδόνας).