Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ερευνες στη Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον 10 μέλη της ρωσικής μαφίας που συμμετείχαν σε διεθνή εγκληματική οργάνωση

loading...
Ερευνες στη Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον 10 μέλη της ρωσικής μαφίας που συμμετείχαν σε διεθνή εγκληματική οργάνωση
Δέκα άτομα που φέρονται ως μέλη της ρωσικής μαφίας αναζητούν στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για
μέλη διεθνούς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες έπειτα από γιγάντια επιχείρηση των διωκτικών αρχών στο Στρασβούργο και άλλες πόλεις της Γαλλίας όπου συνελήφθησαν συνολικά 37 άτομα, "κλέφτες του νόμου" ή «Vor v Zakone» όπως ονομάζονται.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν κυρίως Γεωργιανοί διεύθυνε τη σπείρα έχοντας ως έδρα τη Θεσσαλονίκη όπου αναζητούνται άλλα 10 άτομα η εμπλοκή των οποίων προέκυψε έπειτα από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις γαλλικές αρχές μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. 
Τι είναι οι «Vor v Zakone»
Οι ρίζες της οργάνωσης ξεκινούν από τη Ρωσία. Πρόκειται για ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα στις φυλακές από σκληρούς κακοποιούς, καθένας από τους οποίους έχει την «ιστορία» του χαραγμένη στο σώμα του με τατουάζ: τα χρόνια της φυλακής, τα αδικήματα, ο βαθμός του. Οσο πιο πολλά τα τατουάζ με θρησκευτικά σύμβολα, τρούλους και σταυρούς, τόσο μεγαλύτερος και ο βαθμός αυτού που τα φέρει. Οπως εξηγούν αστυνομικοί, όταν πρωτοέφυγαν από την πατρίδα τους, ένας Βορ τοποθετήθηκε σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και αυτός ανέλαβε τα ηνία των τοπικών «παραρτημάτων». Αρχικά «επελέγησαν» Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα.

Πάρτε 10€ δώρο για αγορές σε παπούτσια,ρούχα και τσάντες με μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή εδώ.Ισχύει για όλους χωρίς κληρώσεις