Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Βουλευτής των ΑΝΕΛ μοιράζει το 50% του μισθού του επειδή δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές υποσχέσεις

loading...
Βουλευτής των ΑΝΕΛ μοιράζει το 50% του μισθού του επειδή δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές υποσχέσεις!
Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία για όποιους λόγους κι αν γίνεται, θα μπορούσε και θα έπρεπε να βρει πολλούς μιμητές
αποφάσισε να προχωρήσει ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, Κώστας Δαμαβολίτης.
Τι έκανε; Αποφάσισε να δίνει την μισή βουλευτική του αποζημίωση σε διαφορετικές κάθε μήνα κοινωνικές δομές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λειτουργία τους λόγω υποχρηματοδότησης. 

Το όλο σκεπτικό όμως για την απόφασή του αυτή, είναι μάθημα προς πολλούς απόδεκτες.

Όπως εξήγησε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, είναι ένας τρόπος να πει συγγνώμη στους συμπολίτες του που δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές υποσχέσεις για ελάφρυνση των βαρών για τους ασθενέστερους αλλά και ένας τρόπος να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του βουλευτή και των πολιτών.

«Από τις 25  Ιανουαρίου που είμαστε κυβέρνηση, έχουμε άλλη ευθύνη. Ο πολιτικός που είναι στην αντιπολίτευση έχει άλλο βάρος. Από τις 25 Ιανουαρίου, μετέχω σε κυβερνητικό σχήμα που έδωσε ένα πλεγμα υποσχέσεων και δεσμεύσεων για καλύτερη ποιότητα ζωής στους συμπολιτες μας. Μετά από πέντε μήνες  προσπάθειας της κυβέρνησης,  δεν έχουμε ανάλογο αποτέλεσμα, αντ' αυτού έχουμε μέτρα τα οποία θα έχουν οδύνη για την ελληνική κοινωνία. Μέρος λοιπόν της ευθύνης για αυτό το αποτέλεσμα το έχω και εγώ» και με αφοπλιστική ειλικρίνεια και συνείδηση συνεχίζει: «Ειναι μια έμμεση συγγνώμη για αυτό το οποίο δεν κατάφερα να κάνω και πρέπει οπωσδήποτε από τη στιγμή που δεν κατάφερα να το κάνω να συμπάσχω με την ελληνική κοινωνία, τους συμπολίτες μου». 

Όπως εξηγεί ο κ. Δαμαβολίτης, η συγκεκριμένη πράξη γίνεται σε μια φάση που χρειάζεται εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και πολιτικού, προσθέτοντας οτι δεν μπορεί να πληρώνει μια ζωή ο πολίτης την αποτυχία της εκάστοτε πολιτικής επιλογής.

«Έχουμε βαρεθεί να ακούμε αυτά τα χρόνια ότι ο πολιτικός αναλαμβάνει μόνο το πολιτικό κόστος. Πάντα μετά από μια κυβερνητική προσπάθεια που έχει απόκλιση, ο συνήθης ύποπτος (εννοεί οι πολίτες) πληρώνουν τον λογαριασμό. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Θέλω και εγώ να πληρώσω τον λογαριασμό. Να έχω ουσιαστικό κόστος και όχι μόνο πολιτικό».

Έτσι ο κρητικός βουλευτής αποφάσισε, ως πράξη πολιτικής ευθύνης και ήθους, να επωμιστεί ένα κομμάτι των βαρών που "πέφτει στις πλάτες" των πολιτών και να επιστρέψει ένα μέρος από τα οφέλη της βουλευτικής του έδρας.

Η μοιρασιά γενναιόδωρη: Δίνει οφέλη, παίρνει βάρη.

Αυτόν τον μήνα, η μισή βουλευτική αποζημίωση του Κώστα Δαμαβολίτη θα μοιραστεί στο ΚΕΘΕΑ και στο "Κέντρο Μέριμνας Παιδιών  με Ειδικές Ανάγκες Ζωοδόχου Πηγή". Κάθε μήνα θα επιλέγονται διαφορετικές δομές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λειτουργία τους.

Πηγή: flashnews.gr