Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Ραντεβού με τον Μπουτάρη είχαν… 7 ιταλικές αντίκες

loading...
Ραντεβού με τον Μπουτάρη είχαν… 7 ιταλικές αντίκες
Το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν μέλη του συλλόγου
Bologna Motorismo Storico, στο πλαίσιο της οδικής διαδρομής που πραγματοποιούν στην Ελλάδα με επτά αυτοκίνητα – αντίκες και η οποία θα διαρκέσει συνολικά δέκα ημέρες.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς.
Η πόλη της Μπολόνια είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη από το 1984. Κατά την παραμονή τους στην πόλη μας, τα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν την Άνω Πόλη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το ναό του Αγίου Δημητρίου και το Λευκό Πύργο.
Η διαδρομή που ακολουθούν οι οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους περιλαμβάνει, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, τις περιοχές της Ηγουμενίτσας, των Μετεώρων, της Πέλλας, της Έδεσσας, της Νάουσας και της Πάργας.
Όπως δήλωσε ο διοργανωτής του ταξιδιού, Antonio D’ Amico, τα στιγμιότυπα που συλλέγουν, πρόκειται να συμπεριληφθούν στο ημερολόγιο των εκδηλώσεων «Ιστορικό Ιταλικό Αυτοκινητιστικό Club 2015» με τον τίτλο «Στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Ο ίδιος τόνισε ότι το παλιότερο αυτοκίνητο που έχουν μαζί τους χρονολογείται από το 1956 και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η υποδοχή που συναντούν σε κάθε σημείο της διαδρομής τους, είναι ιδιαιτέρως θερμή.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσία των αυτοκινήτων – αντικών στη Θεσσαλονίκη και ενθάρρυνε τους οδηγούς τους, να συνεχίσουν το ταξίδι τους, διατηρώντας τον ενθουσιασμό με τον οποίο ξεκίνησαν.