Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Απόδραση... από την Αριστοτέλους

loading...
Απόδραση... από την Αριστοτέλους
Είναι το μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης, με φανατικό κοινό που ταξιδεύει από κάθε γωνιά του πλανήτη, για να συμμετέχει. Ενα παιχνίδι μυστηρίου, οι παίκτες του οποίου προσπαθούν να λύσουν και τους πιο δύσκολους γρίφους με μοναδικό σκοπό να αποδράσουν! 

Πλατεία Αριστοτέλους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σήμερα, από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ, δυο διαφορετικές ομάδες θα έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: την ταυτόχρονη απόδραση από δύο πανομοιότυπα δωμάτια και τη συνάντησή τους σε ένα τρίτο, από το οποίο θα δραπετεύσει μόνον ο καλύτερος και ο πιο γρήγορος.
Είναι το «The MindTrap Thessaloniki», το οποίο στήνει για πρώτη φορά το πρώτο κινητό δωμάτιο απόδρασης στην πλατεία της Αριστοτέλους.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: το «The MindTrap» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εμπνευστές του, δυο νέοι, ο Βασίλης Παντσάκης και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, 28 και 30 χρονών αντίστοιχα.
«Είναι ένα παιχνίδι βιωματικής απόδρασης, ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από τα εφηβικά τους χρόνια», εξηγεί στον «Α» η Δανάη Κυριακού, υπεύθυνη επικοινωνίας του «The MindTrap» και συνεχίζει «ως πιστοί gamers, ο Βασίλης και ο Γιώργος θέλησαν να κάνουν πραγματικότητα τους μυστήριους κόσμους των παιχνιδιών δράσης και στρατηγικής, που λάτρεψαν ως πιτσιρικάδες στα διάφορα video και internet games. Πήραν ιδέες όπως και κάποια στοιχεία αυτών των παιχνιδιών και τα ενσωμάτωσαν στη δική τους μεγάλη ιδέα, αυτή των escape rooms. Το ''The Mindtrap'' με λίγα λόγια ήρθε να ανατρέψει όλα τα δεδομένα της διασκέδασης στην πόλη και να μυήσει τους παίκτες τους σε κόσμους περίεργους , απόλυτου μυστήριου».
Είναι ένα παιχνίδι που επιδιώκει τη συνεργασία μιας ομάδας ή ακόμα καλύτερα μιας παρέας. «Προσπαθεί να επαναφέρει την ουσία του πραγματικού παιχνιδιού που έχει καταρριφθεί από την εποχή της τεχνολογίας, να αναδείξει τη χημεία της ομάδας μέσα από τη συνεργασία με μοναδικό σκοπό να αποδράσουν από τα δωμάτια», εξηγεί η κ. Κυριακού.
Είναι ένα ομαδικό παιχνίδι 2 έως 6 ατόμων, και οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα εννιά διαφορετικά δωμάτια του «The MindTrap» ανάλογα με τη θεματολογία και το βαθμό δυσκολίας. Εχουν στη διάθεσή τους μια ολόκληρη ώρα να λύσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους γρίφους με μοναδικό σκοπό να αποδράσουν. Οπλο τους, η λογική και η συνεργασία αλλά και οι απαραίτητες βοήθειες των εκπαιδευμένων game masters. Απευθύνεται δε σε όλες τις ηλικίες, από πολύ μικρές μέχρι και τις μεγαλύτερες.
Δημοφιλές παιχνίδι μυστηρίου
Το «The MindTrap» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην αρχή με 3 δωμάτια, έπειτα με 6 και τώρα με 9. «Κατάφερε δε πολύ γρήγορα να αποκτήσει αναρίθμητους παίκτες και να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με πρώτο σταθμό, αυτόν της Αθήνας, έπειτα της Κομοτηνής και των Ιωαννίνων και τέλος της Λάρισας» λέει η Δανάη Κυριακού συμπληρώνοντας ότι σήμερα μετράει στο σύνολο του 26 διαφορετικά θεματικά δωμάτια «και φαίνεται πως η πορεία του δε σταματά εδώ, αφού πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού με περισσότερα δωμάτια!».
Επιπρόσθετα, η κ. Κυριακού αναφέρθηκε και στα δυο ιδιαίτερα δωμάτια που για πρώτη φορά το «The Mindtrap» φέρνει στην χώρα μας, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, το «The Silent Hills» -το πρώτο Real Actor Escape Room- όπως και το πρώτο κινητό δωμάτιο απόδρασης σε εξωτερικούς χώρους, το «Τhe Box».
Αναμφίβολα, ένα τόσο δημοφιλές παιχνίδι δεν μπορεί παρά να προσελκύει επισκέπτες, τόσο από την Ελλάδα όσο όμως και από το εξωτερικό.
«Λόγω των διάφορων διαδικτυακών forum που υπάρχουν με τις κριτικές και τις προτάσεις για διασκέδαση, όπως το tripadvisor, το «Τhe MindTrap» είναι από τις πρώτες τους επιλογές», εξηγεί η κ. Κυριακού.
Ετσι, και αύριο, Σάββατο 13 Ιουνίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έρχεται στο γυάλινο περίπτερο της Αριστοτέλους, το «The Box» -το πρώτο battle escape game-, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προβολής της θεματικής ενότητας Thessaloniki mystery city, υπό την αιγίδα του Τμήματος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Mystery City.
Κόστος και συμμετοχές
Το κόστος του παιχνιδιού κυμαίνεται στα 8 – 10 ευρώ ανά άτομο. Για να συμμετάσχει κανείς στα δωμάτια απόδρασης του «The MindTrap» χρειάζεται να κάνει κράτηση είτε online μέσα από την ιστοσελίδα www.themindtrap.com, είτε τηλεφωνικώς στο 2310/269.885.
48ώρο Φεστιβάλ Μυστηρίου
Την υποστήριξη του δημοφιλέστατου παιχνιδιού μυστηρίου δείχνει και ο δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το τμήμα Τουρισμού. Οπως εξηγεί στον «Α» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, «πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι μυστηρίου που προσελκύει πολύ κοινό, τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό». Μάλιστα, πρόσφατα, βρέθηκε στην πόλη γκρουπ Αυστραλών αλλά και Γερμανών, με αφορμή το συγκεκριμένο διαδραστικό παιχνίδι, στο οποίο βεβαίως και συμμετείχαν.
Οπως λέει ο κ. Πέγκας, «στο tripadvisor το «The MindTrap» είναι δημοφιλέστερο και από το Λευκό Πύργο» συμπληρώνοντας ότι στις σκέψεις του δήμου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο του Thessaloniki Mystery City είναι να διοργανωθεί ένα 48ώρο φεστιβάλ Μυστηρίου με ξεναγήσεις μυστηρίου σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και σε κλειστούς χώρους.
«Κάναμε πρόταση στη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo να πραγματοποιηθεί το 2ο Σ/Κ της ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο, και ενδεχομένως να λάβει χώρα και σε κάποιο κτίριο της ΔΕΘ», ενημερώνει τον «Α» ο κ. Πέγκας.
seleo.gr