Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Αδέρφια έκρυβαν εκατοντάδες φιάλες λαθραίων ποτών σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

loading...
Αδέρφια έκρυβαν εκατοντάδες φιάλες λαθραίων ποτών σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)
Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας, δύο αδέρφια ηλικίας 35 και 32 ετών, έπειτα από τον εντοπισμό πλήθους φιαλών λαθραίων αλκοολούχων ποτών.


Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην περιοχή της Πολίχνης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο σπίτι των συλληφθέντων και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 35χρονου: 891 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά, 606 άδειες φιάλες διαφόρων ποτών, 400 καπάκια φιαλών, 1261 ετικέτες διαφόρων ποτών, 1 μαγειρικό σκεύος (κατσαρόλα) με κάνουλα, 13 φιάλες που περιείχαν καθαρό οινόπνευμα, 2 μπλοκ στα οποία αναγράφονταν μεταξύ άλλων, στοιχεία ονομάτων και παραγγελιών.
Επίσης προέκυψε ότι, στο πατρικό σπίτι των συλληφθέντων στην πόλη της Καρδίτσας βρισκόταν αποθηκευμένη, επιπλέον ποσότητα αλκοολούχων ποτών, η οποία και εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 386 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά, 134 κιλά τσίπουρο συσκευασμένα σε 4 βαρέλια.
Από την έρευνα προέκυψε ότι μέρος της ποσότητας των αλκοολούχων ποτών, προέρχεται από τη Βουλγαρία και τη Ρωσία και διατίθετο σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την αποκόμιση κέρδους από τη μη καταβολή ΦΠΑ.
pota 01
 seleo.gr