Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Επιχείρηση απεγκλωβισμού... αγελάδας στο Πανόραμα (ΦΩΤΟ)

loading...
Επιχείρηση απεγκλωβισμού... αγελάδας στο Πανόραμα (ΦΩΤΟ)
Περίπου δύο ώρες χρειάστηκε  ειδικό συνεργείο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει νεαρή αγελάδα από αυτοσχέδια δεξαμενή σε δύσβατη περιοχή στο ρέμα Πολύζοβα στο Πανόραμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.


Το άτυχο ζώο ήταν εγκλωβισμένο για κάποια 24ωρα όπως αποδείχτηκε χωρίς νερό και τροφή και εντοπίστηκε από μελισσοκόμους που βρέθηκαν στην περιοχή. Είχε... αποδράσει από το στάβλο κτηνοτρόφου της περιοχής όπου επέστρεψε μετά από τον απεγκλωβισμό της από την αυτοσχέδια δεξαμενή. 
Στην προσπάθεια απεγκλωβισμού του ζώου ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου, ενώ στον τόπο βρέθηκε και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης  Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας Γιάννης Καρτάλης και ο προϊστάμενος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Γιώργος Ιωαννίδης.
Το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεψε τη χρήση του ειδικού οχήματος του δήμου (εκσκαφέα-φορτωτή) και οι εργασίες για την απελευθέρωση της αγελαδίτσας έγιναν με χειρωνακτικά μέσα. Έτσι αφού έσπασαν τα πλαϊνά τοιχία της δεξαμενής στη συνέχεια τοποθετήθηκε ξύλινη ράμπα από όπου το ζώο οδηγήθηκε στην έξοδο.
agelada1Πάρτε 10€ δώρο για αγορές σε παπούτσια,ρούχα και τσάντες με μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή εδώ.Ισχύει για όλους χωρίς κληρώσεις