Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μετρούν τις πληγές τους από την νεροποντή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

loading...




Μετρούν τις πληγές τους από την νεροποντή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Τις πληγές του μετρά σήμερα ο δήμος Ωραιοκάστρου που για ακόμα μία φορά δοκιμάστηκε από τη μανία της φύσης. Ο εξαιρετικά μεγάλος όγκος νερού που έπεσε μέσα σε λίγη ώρα στην περιοχή, σε συνδυασμό με μπαζωμένα ρέματα, βουλωμένα φρεάτια και την έλλειψη επαρκούς αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να ζήσουν στιγμές πανικού.
Σπίτια και καταστήματα βυθίστηκαν στα λασπόνερα ενώ αρκετά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από ορμητικό χείμαρο. Αποτελεί πραγματικό ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα αφού υπήρξαν περιπτώσεις με πολίτες να βγαίνουν την τελευταία στιγμή από τα παράθυρα του σπιτιού τους προκειμένου να γλιτώσουν από τον υδάτινο εφιάλτη.
Τα βασικά σημεία που καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές είναι το ρέμα που καταλήγει μέσω της οδού Βεροίας στην οδό Κονταξοπούλου, το ρέμα παράλληλα με την οδό Φιλελλήνων με κατάληξη την οδό Κονταξοπούλου, τα σπίτια που πλημμύρισαν με λύματα μέσω των αποχετευτικών αγωγών στην πλατεία Τζαβέλα στο τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο Παλαιόκαστρο, στην οδό Θεσσαλονίκης στη στροφή της σχολής ICBS, στην οδό Πίνδου, στην οδό Γαζίας με Γερανιών στη Γαλήνη.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο δήμαρχος κάνει δηλώσεις για το ρέμα και τις αποζημιώσεις σε όσους υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία:
oraio1
oraio2
oraio3
oraio4
oraio5
oraio6
politesoraiokastrou.gr













Πάρτε 10€ δώρο για αγορές σε παπούτσια,ρούχα και τσάντες με μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή εδώ.Ισχύει για όλους χωρίς κληρώσεις