Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο άνεργος που πέρασε στην... παρανομία πουλώντας κουλούρια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

loading...
Ο άνεργος που πέρασε στην... παρανομία πουλώντας κουλούρια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)
Απίστευτο πως τα κουλούρια στοίχησαν σε ένα πλανόδιο κουλουρτζή της Θεσσαλονίκης 80.000 ευρώ…


Ρεπορτάζ: Θεολόγος Ηλιού
Ο  Θόδωρος Δανιηλίδης, είναι  μια γνωστή φυσιογνωμία της πόλης, αφού καθημερινά κάπου στους δρόμους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα τον πετύχεις να πουλάει κουλούρια.  Οι αστυνομικές αρχές τον έχουν γράψει επανειλημμένα, διότι δεν έχει άδεια για να πουλάει κουλούρια, με αποτέλεσμα το πρόστιμο να έχει φτάσει στις 80.000 ευρώ, αφού κάθε μήνα του γράφουν πρόστιμο των 10.000 ευρώ.
koulouras 01
«Μέχρι να πεθάνω, δεν μπορώ να τα βγάλω τα 80.000 ευρώ που μου βάλανε ως πρόστιμο» είπε στο Seleo ο Θόδωρος Δανιηλίδης . Το ίδιο θα πει και στο δικαστήριο στις 13 Ιουλίου που θα γίνει, όπου θα πάει χωρίς δικηγόρο, επειδή δεν μπορεί να τον πληρώσει. «Ας μου πάρουν και το σπίτι, ας μπω και μέσα. Τι να κάνω; Να κλέψω για να επιβιώσω που είμαι άνεργος;»
Ο κύριος Θοδωρής απολύθηκε από την δουλεία του το 2011. Δούλευε ως βαφέας υφασμάτων, αλλά η επιχείρηση έκλεισε και από τότε είναι άνεργος. Έτσι αναγκάστηκε να πουλάει κουλούρια, ώστε να επιβιώσει με την οικογένεια του και να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες, καθώς το παιδί του  χρειάζεται ειδική φροντίδα, διότι είναι παιδί με ειδικές ανάγκες.
koulouras 03
Αδυνατεί οικονομικά να βγάλει άδεια, γιατί  αν βγάλει θα πρέπει να πληρώνει κάθε δίμηνο 500 ευρώ στο ΤΕΒΕ και σύμφωνα με τον ίδιο αδυνατεί να τα πληρώνει. Αν αναλογιστείς ότι πρέπει να πουλήσει όλα τα κουλούρια που έχει στο πάγκο του, για να βγάλει το μεροκάματο της μέρας, επειδή τα κέρδη τα μοιράζεται μισά-μισά με τους ανθρώπους που προμηθεύεται τα κουλούρια, είναι όντως δύσκολο να πληρώνει το ΤΕΒΕ, όπως πληρώνει ένα κατάστημα. Ο ίδιος δουλεύει 20 ώρες την ημέρα για να μπορέσει να βγάλει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο και δηλώνει αγαπημένο παιδί των αστυνομικών αρχών, καθώς μόνο αυτόν γράφουν τόσο συχνά και δεν είναι ο μοναδικός πλανόδιος κουλουρτζής…