Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Φωτογραφική περιπλάνηση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

loading...
Φωτογραφική περιπλάνηση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
«Πολλά ταξίδια συνεχίζονται για πολύ καιρό ακόμα αφότου έχει σταματήσει η κίνηση στο χρόνο και στο χώρο», έλεγε ο Αμερικανός συγγραφέας John Steinbeck... Ο Kώστας Πήττας, ένας αρχιτέκτονας που του αρέσει να
φτιάχνει εικόνες, παρουσιάζει την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ακίνητος ταξιδιώτης», μία φωτογραφική περιπλάνηση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.  Τα εγκαίνια και η έναρξη της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.
 
 
Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουλίου, παρουσιάζεται στο περίπτερο του κήπου της Μεσογείου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης,  οργανώνεται από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. Το καθημερινό ωράριο λειτουργίας είναι όλες οι ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για έναν σημαντικό δημόσιο τόπο της πόλης, γραμμικό με περιορισμένο βάθος και μεγάλο μήκος, γεγονός που του προσδίδει  ακριβώς τα χαρακτηριστικά του «μετώπου» - του λεπτού φλοιού, που απλώνεται στο όριο μεταξύ στεριάς και θάλασσας.
 
 
Ο σχεδιασμός σε αυτό το όριο, δύσκολος αλλά και προκλητικός, συνυπάρχει και συνδιαλέγεται με το υδάτινο στοιχείο, δηλαδή τη φύση στην πιο ασταθή της μορφή. Πιστεύοντας πως πρέπει να διαφυλαχθεί το γοητευτικότερο στοιχείο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, που είναι η ενιαία γραμμική πορεία  περιπάτου πλάι στον ανοικτό θαλάσσιο ορίζοντα, δεν έχει επιχειρηθεί καμία προέκταση κατασκευών μέσα στην θάλασσα.
naftemporiki.gr