Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κλοπές και δολιοφθορές στα πρώην Στρατόπεδα Καρατάσιου & Παύλου Μελά

loading...
Κλοπές και δολιοφθορές στα πρώην Στρατόπεδα Καρατάσιου & Παύλου Μελά
Κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού και φθορές δημόσιας περιουσίας έγιναν τις τελευταίες μέρες στις Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου και στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά. Συγκεκριμένα,
στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, άγνωστοι διέρρηξαν τις δύο σιδερένιες πόρτες στο χώρο που φυλάσσονται οι αντλίες και ο λοιπός εξοπλισμός για το πότισμα των γηπέδων και αφαίρεσαν καλώδια συνολικού μήκους 150 μέτρων από το αντλιοστάσιο και τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού. 
Στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά άγνωστοι λεηλάτησαν και κατέστρεψαν 2 φορτηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί το Τμήμα Αθλητισμού - Πολιτισμού. Δυστυχώς τα συγκεκριμένα συμβάντα κάθε άλλο παρά μεμονωμένα είναι, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί κατ' επανάληψη αντίστοιχα φαινόμενα στα δημοτικά γήπεδα της Ευκαρπίας, σε σχολεία αλλά και σε άλλα δημοτικά κτίρια.
Σχολιάζοντας τα δυσάρεστα γεγονότα, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης ανέφερε τα εξής: «Γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες δυσάρεστων φαινομένων, τα οποία αν και αποτελούν συνέπεια της οικονομικής κρίσης, παραμένουν κυρίως ως προεκτάσεις της διόγκωσης της παραβατικής συμπεριφοράς και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Κάθε ζημιά, κλοπή και δολιοφθορά εις βάρος της περιουσίας του Δήμου είναι και εις βάρος της περιουσίας των ίδιων των δημοτών του Δήμου Παύλου Μελά ενώ πάντα ενυπάρχει και ο κίνδυνος της ασφάλειας». Μάλιστα, ο κ. Δεμουρτζίδης ανέφερε  ότι «το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και πρέπει  να δρομολογηθούν εξελίξεις συλλογικά για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος. Σε επικοινωνία μας με το Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, δεσμεύτηκε ότι θα τεθεί εκ νέου το θέμα στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στις 2 Ιουλίου 2015. Συγχρόνως, μας ανέφερε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει όλες οι σχετικές ενέργειες στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί γενικότερα το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο».
Τέλος, από τη μεριά του ο Δήμος Παύλου Μελά έχει υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα και ήδη διενεργείται προανάκριση, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
20150622_073543.jpg