Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

H Google θα υπολογίζει τις θερμίδες των φωτογραφιών μας στο Instagram

loading...

Πολλοί είναι οι χρήστες του Instagram που «ανεβάζουν» φωτογραφίες με το γεύμα ή το επιδόρπιό τους, για να μοιραστούν μια ακόμα στιγμή τους με τους ακολούθους τους.
Αυτή η συνήθεια χάρις στην Google θα αποκτήσει χρηστικότητα. Η εταιρεία σχεδιάζει εφαρμογή, η οποία θα αναγνωρίζει τη θερμιδική αξία του φαγητού που καταναλώνει ο χρήστης.
Το όνομα αυτής θα είναι «Im2Calorie» και θα είναι υψηλής τεχνολογίας, ώστε να μπορεί με ακρίβεια να αναγνωρίζει τα συστατικά του εκάστοτε γεύματος και έπειτα θα επεξεργάζεται το μέγεθος της μερίδας.
Οραμα της εταιρείας, σύμφωνα με τον ερευνητικό επιστήμονα Kevin Murphy, είναι η εφαρμογή να βοηθήσει τους χρήστες του Instagram να διατηρούν ένα ημερολόγιο της διατροφής τους χωρίς να χρειάζεται να μετρούν από μόνοι τους τι έφαγαν.
Σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια το είδος των τροφίμων που απεικονίζονται στην φωτογραφία, θα προσφέρει ένα μια λίστα με τις καλύτερες εικασίες του.
Με την πάροδο του χρόνο, εξηγεί ο Murphy, θα δουλεύει καλύτερα αφού θα συλλέγει δεδομένα και θα αναγνωρίζει περισσότερες τροφές.
Η εταιρεία, που έχει ήδη καταθέσει την ευρεσιτεχνία της προς έγκριση, δεν αποκάλυψε το πότε θα κυκλοφορήσει η εν λόγω εφαρμογή.
Πηγή: techit.gr


Πάρτε 10€ δώρο για αγορές σε παπούτσια,ρούχα και τσάντες με μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή εδώ.Ισχύει για όλους χωρίς κληρώσεις