Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Συμμορία χτύπησε και λήστεψε 87χρονο στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας γυναίκα-δόλωμα -30.800 ευρώ η λεία τους

loading...
Συμμορία χτύπησε και λήστεψε 87χρονο στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας γυναίκα-δόλωμα -30.800 ευρώ η λεία τους
Στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περίπτωση ληστείας και αρπαγής ηλικιωμένου άντρα, οδήγησε η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άντρες και μία γυναίκα, μεταξύ των οποίων και 28χρονος ως ηγετικό στέλεχος, σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σύστασης Συμμορίας, της Ληστείας, της Αρπαγής, της Αντιποίησης Αρχής και των παραβάσεων Νόμων Περί Όπλων και Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Προηγήθηκε καταγγελία 87χρονου ημεδαπού για ληστεία σε βάρος του και αρπαγή του, πράξεις που έλαβαν χώρα την 24-02-2016, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, προσέγγισε τον καταγγέλλοντα μέσω γυναίκας –«δόλωμα» του κυκλώματος. Κατά τη συνάντηση του ηλικιωμένου με τη γυναίκα, δύο μέλη της συμμορίας προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τον επιβίβασαν σε όχημα, όπου με χρήση σωματικής βίας προσπάθησαν να του αποσπάσουν πληροφορίες για πιθανό χώρο απόκρυψης μετρητών στην οικία του. Στο μεσοδιάστημα, η προαναφερόμενη γυναίκα, μ’ έναν ακόμη συνεργό της, ιδιοποιήθηκαν το όχημα του καταγγέλλοντα και με τη χρήση των κλειδιών του, αφαίρεσαν από την οικία του το χρηματικό ποσό των 30.800 ευρώ.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ναρκωτικά δισκία κι ένας κάλυκας.
Ο παθών, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από προσωπικό νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, είναι καλά στην υγεία του.
ΠΗΓΗ seleo.gr


Δείτε το site που έχει ξετρελάνει κόσμο στη Θεσσαλονίκη για 2 βασικούς και πρακτικούς λόγους