Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελίδης: Από υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στις νυχτερινές πίστες

loading...
PISTA

Ο αδικοχαμένος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα και είχε μεγαλώσει στην Νέα Ιωνία. Πριν την ενασχόλησή του με το τραγούδι εργαζόταν ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού καθώς ήταν απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).
Οι πρώην του συνάδελφοι κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό παιδί που του άρεσε να σκαρώνει φάρσες και αστεία. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Η στρατιωτική ζωή δεν φαινόταν να του ταιριάζει και ιδιαίτερα. Γρήγορα την εγκατέλειψε προκειμένου να κάνει καριέρα στο τραγούδι.
Η καριέρα του ξεκίνησε μέσα από το youtube. Ήταν καλοκαίρι του 2012 όταν η Ελλάδα άρχισε να ανακαλύπτει τον Παντελή Παντελίδη μέσα από βιντεάκια με τον ίδιο να κάνει αυτό που ουσιαστικά αγαπούσε: Να τραγουδά.
Τα τραγούδια του αρχίζουν να κάνουν αίσθηση. Ο ίδιος αυτοδίδακτος, δίχως να έχει σπουδάσει μουσική. Μόνος του συνέθετε τα τραγούδια τα οποία αγαπήθηκαν όσο λίγα.
Σύντομα δεν άργησαν να έρθουν και οι πρώτες σοβαρές προτάσεις. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Ο αδικοχαμένος τραγουδιστής είχε αναφέρει πως τα τραγούδια του τα έγραφε εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων.
Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα». Η δημοφιλία του ανέβαινε όλο και πιο πολύ. Στα μαγαζιά στα οποία εμφανιζόταν σε διάφορα μουσικά σχήματα επικρατούσε το αδιαχώρητο. Ήταν από της νούμερο ένα επιλογές για τις νυχτερινές εξόδους όσους αγαπούν την λαϊκή μουσική. O ίδιος χαμηλών τόνων. Ποτέ δεν απασχόλησε ιδιαίτερα με την προσωπική του ζωή. Δεν ήταν από τους καλλιτέχνες που του άρεσε να την επιδεικνύει, όπως πολλοί συνάδελφοί του.
Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο. Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες είναι οι θαυμαστές του που εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για το χαμό του.