Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Επιχείρηση καθαρισμού στους Λαχανόκηπους από τον δήμο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

loading...
Επιχείρηση καθαρισμού στους Λαχανόκηπους από τον δήμο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Λαχανόκηπων, στη 2η Δημοτική Κοινότητα, με στόχο να αντιμετωπιστεί στο σύνολο του το χρόνιο πρόβλημα συσσώρευσης μπαζών και ογκωδών αντικειμένων.
Από τις 8 Φεβρουαρίου 2016, απομακρύνθηκαν συνολικά από την περιοχή περί τους 405 τόνους μπάζα και ογκώδη αντικείμενα, ενώ τοποθετήθηκαν τσιμεντένια εμπόδια (ογκόλιθοι), με σκοπό την αποτροπή πρόσβασης και διέλευσης οχημάτων που συντελούν στη ρύπανση της περιοχής. Στο πλαίσιο των εργασιών χρησιμοποιήθηκαν ένας φορτωτής και τρία φορτηγά οχήματα.
Οι χώροι που καθαρίστηκαν είναι οι:
  • Δάφνης με Ρωξάνης («Λαχανόκηποι»)
  • Δάφνης, μπροστά στις αποθήκες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
  • Λήμνου με Εμπεδοκλέους και
  • Κωλέττη με Εμπεδοκλέους, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρισμό ακάλυπτων χώρων, κοινόχρηστων και ιδιόκτητων, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας» Θανάσης Παππάς και συμπληρώνει: «Ωστόσο, για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων και για τη διατήρηση της καθαριότητας των χώρων αυτών, προτείνεται η φύλαξή τους από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και η επιβολή κυρώσεων και προστίμων, όπως ορίζει ο νόμος για τους παραβάτες πού αυθαιρετούν, ώστε μελλοντικά να αποφευχθούν παρόμοιες εικόνες».
 ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
seleo.gr