Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Πλήθος κόσμου στην «Detrop Boutique» και « Αrtozyma»- πληθώρα γεύσεων και καινοτομίας από την καρδιά της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

loading...
Πλήθος κόσμου στην «Detrop Boutique» και « Αrtozyma»- πληθώρα γεύσεων και καινοτομίας από την καρδιά της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)
Παστουρμάς από καμήλα, εξειδικευμένα, τυροκομικά είδη, καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα της παρασκευής και συσκευασίας προϊόντων,
αλλά και πληθώρα εκδηλώσεων όπως γευσιγνωσία οίνου μπορεί να παρακολουθήσει αλλά και να δοκιμάσει κανείς, στην 25η έκθεση «Detrop Boutique» που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πραγματοποιείται και η 7η έκθεση«Artozyma», όπου κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αρτοποιίας της ζαχαροπλαστικής, καθώς και για τα νέα μηχανήματα και τον εξοπλισμό στον τομέα αυτό. Η εκθέσεις, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα παραμείνουν έως και την Δευτέρα 29 του μηνός.
Περίπτερα, σταντ και ο κόσμος
Στα σταντ των περιπτέρων, εκθέτουν τα προϊόντα τους, επιχειρήσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ δυναμικό παρόν έχουν δώσει επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς καταλαμβάνουν ένα ολόκληρο περίπτερο. Από την μεριά τους, οι επισκέπτες που καταλύουν τον χώρο, δείχνουν να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα σίτισης και να απολαμβάνουν την επίσκεψή τους.
Cheese & Wine
Στο πλαίσιο της Detrop Boutique έχει προγραμματιστεί το θεματικό αφιέρωμα Cheese & Wine. Όπως δηλώνει και η ονομασία του, η ειδική αυτή ενότητα επικεντρώνει στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και κρασιού, δύο χαρακτηριστικών δυναμικών ελληνικών προϊόντων. Για πρώτη φορά – στην Ελλάδα – παραγωγοί τυριού και κρασιού εκθέτουν από κοινού τα προϊόντα τους, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια. Το τυρί, ως το απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού, σύμφωνα με τους Γάλλους, βρίσκει τον ιδανικό «σύντροφο» στο πλευρό των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται εναλλακτικές προτάσεις που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως εργαλεία πώλησης για τη μετέπειτα προώθηση των προϊόντων τους. Μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και αρώματα επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους.
Special master classes και μαθήματα γευσιγνωσίας

Άξιο αναφοράς ότι οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια του Cheese n' Wine, θα γίνουν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη ενώ η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα. Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 13:00έως τις 16:00 στο περίπτερο 8 θα είναι οι Master class, cheese n' wine: Μαμαλάκης Ηλίας και Αποστόλης Πλαχούρ
Παστουρμάς από καμήλα, εξειδικευμένα, τυροκομικά είδη, καινοτομίες στον τεχνολογικό τομέα της παρασκευής και συσκευασίας προϊόντων αλλά και πληθώρα εκδηλώσεων όπως γευσιγνωσία οίνου μπορεί να παρακολουθήσει αλλά και να δοκιμάσει κανείς, στην 25η έκθεση «Detrop Boutique» που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πραγματοποιείται και η 7η έκθεση«Artozyma», όπου κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αρτοποιίας της ζαχαροπλαστικής, καθώς και για τα νέα μηχανήματα και τον εξοπλισμό στον τομέα αυτό. Η εκθέσεις, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα παραμείνουν έως και την Δευτέρα 29 του μηνός.

Περίπτερα, σταντ και ο κόσμος

Στα σταντ των περιπτέρων, εκθέτουν τα προϊόντα τους, επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα ενώ δυναμικό παρόν έχουν δώσει επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς καταλαμβάνουν ένα ολόκληρο περίπτερο. Από την μεριά τους, οι επισκέπτες που καταλύουν τον χώρο, δείχνουν να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα σίτισης και να απολαμβάνουν την επίσκεψή τους.
Cheese & Wine

Στο πλαίσιο της Detrop Boutique έχει προγραμματιστεί το θεματικό αφιέρωμα Cheese & Wine. Όπως δηλώνει και η ονομασία του, η ειδική αυτή ενότητα επικεντρώνει στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και κρασιού, δύο χαρακτηριστικών δυναμικών ελληνικών προϊόντων. Για πρώτη φορά – στην Ελλάδα – παραγωγοί τυριού και κρασιού εκθέτουν από κοινού τα προϊόντα τους, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια. Το τυρί, ως το απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού, σύμφωνα με τους Γάλλους, βρίσκει τον ιδανικό «σύντροφο» στο πλευρό των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται εναλλακτικές προτάσεις που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως εργαλεία πώλησης για τη μετέπειτα προώθηση των προϊόντων τους. Μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και αρώματα επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους.

Special master classes και μαθήματα γευσιγνωσίας
Άξιο αναφοράς ότι οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια του Cheese n’ Wine, θα γίνουν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη ενώ η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα. Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 13:00έως τις 16:00 στο περίπτερο 8 θα είναι οι Master class, cheese n’ wine: Μαμαλάκης Ηλίας και Αποστόλης Πλαχούρ
Detrop 27-02-16 02
Detrop 27-02-16 02
Detrop 27-02-16 02
Detrop 27-02-16 02
Detrop 27-02-16 02
Detrop 27-02-16 02
Detrop 27-02-16 02