Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Βρήκε φίδι στο σπίτι του στην Ανώ Πόλη Θεσσαλονίκης (Φωτο & Video)

loading...
Βρήκε φίδι στο σπίτι του στην Ανώ Πόλη Θεσσαλονίκης (Φωτο & Video)

Στις 26/2/2016 η Δράση για την Άγρια Ζωή δέχτηκε μια κλήση από πολίτη, κάτοικο της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, για παρουσία φιδιού στην οικεία του.
 Όπως προέκυψε το φίδι ήταν ένα όμορφο νεαρό Σπιτόφιδο (Zamenis situla) το οποίο και είχε σκεπάσει με σακούλες ο ιδιοκτήτης της οικείας για να το αποτρέψει από το να μπει μέσα στο σπίτι. Το φιδάκι ήταν υγιέστατο και ζωηρό και μεταφέρθηκε σε κοντινό κατάλληλο βιότοπο μακριά από ανθρώπους και κατοικίες. Αφού τραβήχτηκαν μερικές φωτογραφίες, το ζώο απελευθερώθηκε.
Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, σε ανάλογες περιπτώσεις, μπορούν να καλούν τη Δράση για την Άγρια Ζωή, το 100 ή το 199, ώστε να μεταβεί κάποιος εθελοντής για την ασφαλή απομάκρυνση του ζώου.
Το Σπιτόφιδο συνιστά αυστηρώς προστατευόμενο είδος, είναι εντελώς ακίνδυνο φίδι και κατά πολλούς θεωρείται το ομορφότερο είδος φιδιού της Ευρώπης. Τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με ποντίκια και για το λόγο αυτό παλιότερα σε κάποιες περιοχές το άφηναν να ζει στα κατώγια και τις αποθήκες σπιτιών. Από εκεί προέρχεται και η κοινή του ονομασία.
Περισσότερα για το Σπιτόφιδο θα βρείτε εδώ: Σύνδεσμος


ΠΗΓΗ SELEO.GR