Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τέσσερα νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η RYANAIR

loading...

Νέα αεροπορικά δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη για ΑμβούργοΓκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ ανακοίνωσε η εταιρία Ryanair.


Όπως ανακοίνωσε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Ryanair David O’Brien, στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για το καλοκαίρι του 2017 προστίθενται τέσσερα νέα δρομολόγια, μαζί με αυτό του Βερολίνου που έχει ξεκινήσει πρόσφατα.
Το αεροδρόμιο Μακεδονία αναμένεται να σημειώσει αύξηση στον αριθμό πτήσεων της τάξεως του 14% ενώ η Αθήνα μόλις 1% λόγω του υψηλού κόστους αεροδρομίου.
Ωστόσο, ο κ.O’Brien εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εργασίες σε συγκεκριμένους διαδρόμους προσαπογείωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις πτήσεις στις αρχές του επόμενου έτους και τόνισε ότι η Ryanair κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τη διευθέτηση του ζητήματος, την οποία μάλιστα μπορεί εν μέρει να χρηματοδοτήσει αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την κυβέρνηση.
Την ανάγκη να βρεθεί μια λύση τόνισε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που παραβρέθηκε στην παρουσίαση, με σκοπό -όπως είπε- να στηρίξει αυτήν την επιχειρηματική προσπάθεια, που μόνο καλό έκανε στην πόλη.
Τα νέα δρομολόγια που θα αφορούν στο θερινό πρόγραμμα έχουν προορισμό το Αμβούργο, το Γκέτεμποργκ, την Κοπεγχάγη και το Ντόρτμουντ, με αυτό του Βερολίνου να συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, ηRyanair συμβάλλει στη διακίνηση 1.9 εκατομμυρίων επιβατών ανά έτος και στην στήριξη 1,400 παράπλευρων θέσεων εργασίας στην Θεσσαλονίκη.
O εμπορικός διευθυντής της εταιρείας David O’Brien, με αφορμή την ανακοίνωση του καλοκαιρινού προγράμματος Θεσσαλονίκης για το 2017, έκανε γνωστό ότι η εταιρεία απελευθερώνει θέσεις από Θεσσαλονίκη με24.99 ευρώ, διαθέσιμες προς κράτησή έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, για ταξίδια έως 31 Μαΐου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ