Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Θα μας «φάνε» τα κουνούπια το καλοκαίρι; Τι θα γίνει με τους ψεκασμούς στη Θεσσαλονίκη

loading...






Στο περιφερειακό συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας συζητήθηκε το θέμα των ψεκασμών για τα κουνούπια. Εισηγητής του θέματος είναι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μούρνος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως εάν δεν αρχίσουν οι ψεκασμοί τις επόμενες εβδομάδες η Θεσσαλονίκη θα γεμίζει κουνούπια.
Όπως υποστσήριξε οι ψεκασμοί πρέπει αρχίσουν τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου για να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα, καθώς αν υπάρξει καθυστέρηση ή δεν γίνουν οι ψεκασμοί στον κατάλληλο χρόνο, τότε τα κουνούπια επωάζουν, πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο ανθεκτικά.
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη
Πέρυσι ο διαγωνισμός για τους ψεκασμοιύς άρχισε τον Μάρτιο αλλά λόγω ενστάσεων υπήρξε 4μηνη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι ψεκασμοί το καλοκαίρι. 
Φέτος ο διαγωνισμός θα προκυρηχθεί τον Απρίλιο και οι υπέυθυνοι εκτιμούν πως οι ψεκασμοί θα αρχίσουν τον Ιούλιο. 
Τα κουνούπια όχι μόνο προκαλούν όχληση στον άνθρωπο αλλά είναι γνωστή η ικανότητά τους να μεταφέρουν τα παθογόνα σοβαρότατων ασθενειών. Η σπουδαιότητα των κουνουπιών από υγειονομικής σημασίας έγκειται κατά κύριο λόγο ότι είναι ενδιάμεσοι ξενιστές των παθογόνων της ελονοσίας, κίτρινου πυρετού, Δάγκειου πυρετού και πυρετού του Δυτικού Νείλου.
Πηγή: seleo.gr