Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δ. Θεσσαλονίκης: Έκδοση χάρτη που θα περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για τους πολιτιστικούς χώρους της πόλης

loading...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία και έκδοση έντυπου χάρτη πολιτισμού, στον οποίο θα περιέχονται οι τοποθεσίες, οδηγίες, φωτογραφικό υλικό, στοιχεία επικοινωνίας των πολιτιστικών χώρων της πόλης (θέατρα, μουσεία, αίθουσες μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εικαστικών εκθέσεων κ.α.) καθώς και υλικό για εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε αυτούς.
Ο χάρτης θα εκδοθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά με στόχο να αποτελέσει μια έγκυρη βάση πληροφοριών και ένα χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει τους αναγνώστες να ανακαλύψουν την πολιτιστική ζωή της πόλης, θα ενισχύσει την εικόνα της πολιτιστικής ταυτότητας και θα υποστηρίξει τις τουριστικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και ιδιώτες, οι οποίοι έχουν υπό την ευθύνη τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να αποστείλουν το αίτημά τους για συμμετοχή στον πολιτιστικό χάρτη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση k.melissidou@thessaloniki.gr μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Οι προϋποθέσεις για να συμπεριληφθούν οι ενδιαφερόμενοι στο χάρτη είναι:
• Οι χώροι που εκπροσωπούν να είναι αμιγώς πολιτιστικού ενδιαφέροντος
• Να υπάρχει επίσημος δικτυακός τόπος για το συγκεκριμένο χώρο
• Να υπάρχει επίσημος προγραμματισμός για ένα τουλάχιστον εξάμηνο
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στον πολιτιστικό χάρτη δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση και το έντυπο θα διανέμεται δωρεάν.
Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 16 Μαΐου 2015.