Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Καταδικάστηκε διευθυντής κλινικής για το θάνατο ασθενούς στη Θεσσαλονίκη

loading...
Καταδικάστηκε διευθυντής κλινικής για το θάνατο ασθενούς στη Θεσσαλονίκη
Σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης διευθυντής νευροψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το θάνατο, από αμέλεια, ηλικιωμένου ασθενούς, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2009 σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά φαίνεται ότι προκλήθηκε με υπαιτιότητα άλλου ασθενούς και είχε ως αποτέλεσμα να καούν το σεντόνι και το στρώμα του 71 ετών άνδρα, ο οποίος τη στιγμή εκείνη ήταν δεμένος στο κρεβάτι του από το ένα χέρι και το ένα πόδι (χιαστί).

Πιο αναλυτικά, ο άτυχος ασθενής υπέστη μεταξύ άλλων πολύ-οργανική ανεπάρκεια και εγκαύματα 3ου βαθμού, εκ των οποίων επήλθε, 44 μέρες αργότερα, ο θάνατός του, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.

Ο κατηγορούμενος γιατρός δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη κι ο τότε γενικός γιατρός βάρδιας της κλινικής, ο οποίος κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία, κατά την αγόρευσή της στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε συστηματική παρακολούθηση των ασθενών της κλινικής.
madata