Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μαθητές της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν 3D αρχαία ελληνική πόλη (ΦΩΤΟ)

loading...
Μαθητές της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν 3D αρχαία ελληνική πόλη (ΦΩΤΟ)
Οι μαθητές του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν μια τρισδιάστατη οπτικοποίηση αρχαίας ελληνικής πόλης. Την εργασία τους την ετοίμαζαν καιρό, ώστε να αποχαιρτήσουν με δημιουργία την σχολική χρονία.

Δώδεκα μαθητές της Β Τάξης του Γυμνασίου συγκέντρωσαν και μελέτησαν πηγές με αναφορές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των αρχαίων ελληνικών πόλεων και κατόπιν κατασκεύασαν τρισδιάστατα μοντέλα κατοικιών, ναών και σημαντικών δημοσίων κτιρίων .Οι μαθητές επένδυσαν τα μοντέλα τους με την κατάλληλη υφή για να προσδώσουν επιπλέον αληθοφάνεια και τα τοποθέτησαν σε διάταξη σύμφωνη με το ιπποδάμειο σύστημα οργάνωσης πόλεων.
Η σχεδιαστική ομάδα κατασκεύασε τα τρισδιάστατα μοντέλα με ScetchUp,ακολουθώντας το ιπποδάμειο σύστημα πολεοδομίας και το ρόλο του στην οργάνωση και στο σχεδιασμό αρχαίων ελληνικών πόλεων όπως του Πειραιά, της Μιλήτου και της Πριήνης στην Μ.Ασία, της Ολύνθου στη Μακεδονία και των πόλεων Όρραον και Κασσώπη στην Ήπειρο.Ο καθηγητής Πληροφορικής του Κολλεγίου που συντόνισε την ομάδα των μαθητών κ Κων Παρασκευόπουλος, ανέφερε πως «η επιλογή του SketchUp βασίστηκε στην ευκολία εκμάθησης και χρήσης του προγράμματος ακόμη κι από αρχάριους χρήστες με μικρή ή και καθόλου εμπειρία στην σχεδίαση τρισδιάστατων μοντέλων με τη βοήθεια υπολογιστή.  
Οι μαθητές με την λήξη της σχολικής χρονιάς έχουν αναρτήσει τις εργασίες τους στην διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κολλεγίου ( http://www.hellenic-college.gr/) για να είναι προσβάσιμες το καλοκαίρι σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς και σ όσους θέλουν να γνωρίσουν την μεθοδολογία τους.
arxiapoli kollegio 03
arxiapoli kollegio 04
arxiapoli kollegio 05
arxiapoli kollegio 06