Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Έσβησε ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος - Νικήθηκε από καρκίνο ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης

loading...
Έσβησε ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος - Νικήθηκε από καρκίνο ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης
«Έσβησε» σε ηλικία 53 ετών ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος, νικημένος από την επάρατη νότο. Η είδηση του θανάτου του Αχιλλέα διαπέρασε και άγγιξε βαθύτατα όλους τους
Αναγεννησιώτες, κυρίως εκείνους που έζησαν τον μεγάλο αθλητή όταν φορούσε την κιτρινόμαυρη φανέλα και με την παρουσία του της έδωσε ακόμη μεγαλύτερο βάρος, αλλά και αρκετούς Ξανθιώτες που τον γνώρισαν μέσα από το σπουδαίο πέρασμά του από την Ξάνθη. 
 
Τους παράγοντες καταρχήν που τον έφεραν στην ομάδα απο το 1986 απο τον Ερμή Μαυραχάδων αλλά και τους χιλιάδες φίλους της Αναγέννησης που τον έζησαν να “φορτώνει” γκόλ τα αντίπαλα δίχτυα και να διαπρέπει στα γήπεδα.
 
Ο αξεπέραστος Αχιλλέας Αδαμόπουλος μετά από σκληρή και άνιση μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες με την επάρατη νόσο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών αφήνοντας πίσω του αβάσταχτη θλίψη καταρχήν στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και σ’ όλη την κοινότητα της Αναγέννησης.
 
Πρόκειται για έναν αθλητή και άνθρωπο που τίμησε και με το παραπάνω τον Καρδιτσιώτικο αθλητισμό, ξεκινώντας από τον Ερμή Μαυραχάδων και κάνοντας το μεγάλο βήμα για την ομάδα της πόλης, την Αναγέννηση. Ο εκλιπών ήταν χαρισματικός επιθετικός και το ταλέντο του δεν άργησε να ανακαλυφθεί από σωματεία της Ελλάδας, φτάνοντας μία ανάσα από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Πειραιώς το 1987 και τελικά υπογράφοντας την επόμενη χρονιά στον Πανιώνιο, φορώντας τη φανέλα των Κυανέρυθρων στην Α’ Εθνική.
 
Στη συνέχεια ο Αχ. Αδαμόπουλος αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην ομάδα της Ξάνθης όπου κατάφερε με την παρουσία του στους Θρακιώτες να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής τη σεζόν 1988-89 και την αμέσως επόμενη χρονιά να κερδίσει την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος όπου κατέγραψε μία συμμετοχή  (στις 20 Σεπτεμβρίου 1989 με σκορ 0-3). Μετά από μία διετία στην Ξάνθη, ο Καρδιτσιώτης επιθετικός γύρισε στην αγαπημένη του Αναγέννηση που με τον Γιώργο Παράσχο στην τεχνική ηγεσία τη σεζόν 1993-94 διεκδίκησε την άνοδο στην Α’ Εθνική με μία συγκλονιστική πορεία και δύο χρόνια αργότερα έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
 
Τα ποδοσφαιρικά γονίδια αποκόμισε ο γιος του Παναγιώτης, ο οποίος από την Αναγέννηση Νέων μεταπήδησε το περασμένο καλοκαίρι στο αντρικό τμήμα της ομάδας.
ΠΗΓΗ: www.ekriti.gr / www.magnesiasports.gr