Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Σωματέμποροι εξέδιδαν με το ζόρι δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη- Έξι συλλήψεις

loading...
Σωματέμποροι εξέδιδαν με το ζόρι δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη- Έξι συλλήψεις
Η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης σωματεμπορίας, σε βάρος δύο γυναικών – υπηκόων Ουκρανίας ηλικίας 35 και 32 ετών.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της παραπάνω Υπηρεσίας, έξι άτομα ηλικίας 62, 39, 66, 61, 32 και 46 ετών (4 Έλληνες– 2 αλλοδαποί αντίστοιχα). Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 62χρονος, αφού εξαπάτησε τις δύο γυναίκες σχετικά με την εύρεση εργασίας, τις εξανάγκαζε, τη μεν πρώτη, από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, με τη χρήση απειλών σωματικής βίας, τη δε δεύτερη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της, αλλά και με τη χρήση απειλών για τη ζωή της ανήλικής κόρης της, να εκδίδονται σε οίκο ανοχής της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας 32χρονης συλληφθείσας, τον οποίο διαχειρίζονταν ο ίδιος μαζί με την 39χρονη σύντροφό του. Επίσης, προέκυψε ότι ο 62χρονος, προέβη σε ερωτική συνεύρεση με τις παθούσες, παρά τη θέλησή τους.
Τις μετακινήσεις των δύο γυναικών, από την οικία στην οποία διέμεναν, ιδιοκτησίας του ζευγαριού, στον οίκο ανοχής και αντίστροφα, είχε αναλάβει 46χρονος αλλοδαπός, ενώ υπεύθυνες για την επιτήρηση των γυναικών σε αυτόν και την είσπραξη των χρημάτων, ήταν δύο εργαζόμενες, ηλικίας 61 και 66 ετών.
Κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, στην οικία του 62χρονου και της 39χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ένα πιστόλι,
- δύο γεμιστήρες εκ των οποίων ο ένας περιείχε οκτώ φυσίγγια,
- ένα κουτί που περιείχε πενήντα (50) φυσίγγια και
- το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο των παραπάνω ερευνών, σε παράπλευρη οικία, ιδιοκτησίας 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μηχάνημα καταγραφής, το οποίο κατέγραφε κινήσεις τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά της οικίας, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια και συνελήφθη. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 62χρονος, μαζί με έτερο συνεργό, μετέφεραν τις παθούσες, προ 20 ημερών περίπου στην Ξάνθη, όπου και τις προέτρεψαν να δηλώσουν ψευδώς, ότι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, με αποτέλεσμα να υφαρπάξουν ψευδή δελτία αιτήσαντος διεθνούς προστασίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ στις παθούσες έγιναν γνωστές οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας και βοήθειας και φιλοξενούνται σε ξενώνα για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
seleo.gr 

Χαμός στη Θεσσαλονίκη με τις δωροεπιταγές 850€ για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς!Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών σχετικά με κάποια προϊόντα στα ΣουπερΜάρκετς.Λάβε μέρος πατώντας εδώ