Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Λεβέντης: Οι Θεσσαλονικείς είναι μπροστά, πόλη του ρουσφετιού η Αθήνα

loading...
Συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στη Voria.gr: Προβλέπει ότι θα είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Για ποιο λάθος του δηλώνει μετανιωμένος- Τι λέει για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Σταύρο Θεοδωράκη - Προτείνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.



Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Μητάκη

Την πεποίθησή του ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές – τις οποίες τοποθετεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου – εκφράζει ο Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στη Voria.gr.

Το κόμμα του ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καθώς τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων εκτινάχθηκαν (1,79% από 0,28% στις εκλογές του 2012), παρότι ο ίδιος καταγγέλλει ότι βρέθηκε σε πολιτική απομόνωση από το «σύστημα των διαπλεκόμενων καναλαρχών».

Για τη Θεσσαλονίκη, όπου η Ένωση Κεντρώων πέρασε σε ποσοστό το ΠΑΣΟΚ, λέει ότι οι πολίτες είναι πιο «προηγμένοι» από τους Αθηναίους, οι οποίοι ζουν στην «πόλη του ρουσφετιού και του μαύρου χρήματος».

Τονίζει ότι η Ευρώπη είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, υπογραμμίζει την ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων – όπως την απόλυση πάνω από 150.000 «αργόμισθων» δημοσίων υπαλλήλων.

Επιπλέον, ο κ.Λεβέντης εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τα πρώτα καλά δείγματα, δεν έχει τη στόφα του μεγάλου πολιτικού, προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετάξει πολύ σύντομα τον Γιάννη Βαρουφάκη στα "σκουπίδια", εξαπολύει σκληρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη και παραδέχεται ένα σημαντικό λάθος που έχει κάνει αυτά τα πολλά χρόνια της πολιτικής του διαδρομής.

Ευρώ ή δραχμή;

Εγώ προσωπικά, αλλά και το κόμμα μας, η Ένωση Κεντρώων, είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Υπάρχει ευρώ για την Ελλάδα χωρίς λιτότητα;

Το ευρώ και η λιτότητα δεν είναι το ίδιο. Οι χώρες που έχουν ευρώ δεν έχουν απαραίτητα λιτότητα, εκτός εάν έχουν ξεφύγει οι οικονομικοί δείκτες. Η λιτότητα δεν είναι κάτι καλό ή κακό, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, όταν έχουν ξεφύγει οι δείκτες της οικονομίας. Είναι η διορθωτική πορεία σε όλα τα επίπεδα.

Για την Ελλάδα η λιτότητα είναι μονόδρομος και όσοι ζητούν να σταματήσει και μιλούν για έναν άλλο δρόμο απλά κοροϊδεύουν. Το ζήτημα είναι ότι άλλη λιτότητα εννοεί η Ένωση Κεντρώων και άλλη ο Σαμαράς. Εμείς ζητούμε να επανέλθουν οι οικονομικοί δείκτες στη σωστή τους θέση και να πληρώσουν οι έχοντες, ενώ ο κ. Σαμαράς, όσο ήταν πρωθυπουργός, μετέφερε τη μαύρη τρύπα στους ώμους του κοσμάκη. Αυτό που ρέπει να συζητήσουμε είναι ποιος πληρώνει τη λιτότητα

Βλέπω ότι συμφωνείτε με την κυβέρνηση σε αυτό το πεδίο. Αυτό δεν προσπαθεί να πετύχει;

Θα δούμε τι προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη, είναι γρίφος (γελάει). Μακάρι να είναι έτσι, παρακαλώ και εύχομαι να βρίσκω κάποιον να συμφωνεί μαζί μου, επειδή έχω πειστεί ότι βρίσκομαι στην πλευρά του δικαίου, όσοι συμφωνούν μαζί μου είναι καλό για τον εαυτό τους και για την πατρίδα.

Πώς κρίνετε την σκληρή στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και τη μετωπική σύγκρουση με τη Γερμανία, με αιχμή το θέμα των αποζημιώσεων;

Δεν πιστεύω ότι είναι σκληρή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά με τις γερμανικές αποζημιώσεις μου θυμίζουν τη σουπιά, που ρίχνει μελάνι στη θάλασσα για να ξεφύγει από τα μεγαλύτερα ψάρια και να μην μπορούν να την καταπιούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίζει τους Γερμανούς, μιλάει για εμφύλιο στην ΕΕ,  και απειλεί ότι τάχα ζητάει τις αποζημιώσεις, για να κρύψει την αισχρή και προδοτική κίνησή του, που είναι να υπογράψει τρίτο μνημόνιο, το οποίο θα είναι πιο επώδυνο από τα προηγούμενα.

Όλα αυτές οι συνωμοσίες τις οποίες βλέπει η κυβέρνηση δεν συμβαίνουν, παρά μόνο στη φαντασία του κ. Τσίπρα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον πρωθυπουργό;

Είναι νωρίς ακόμη για να τον κρίνω, γιατί είναι μόλις ένα μήνα στην εξουσία. Είναι ένα νέο, άπειρο παιδί, που το πήραν οι “γέροι” του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης, Κουβέλης, Λαφαζάνης) άνθρωποι που είναι 40 χρόνια βουλευτές και δεν έχουν προσφέρει τίποτα στη ζωή τους.

Αυτοί λοιπόν, ντρέπονταν για αυτό που είναι, γιατί είναι παρωχημένοι. Όταν λέω “γέροι” δεν εννοώ μόνο ηλικιακά, αλλά μιλώ για ανθρώπους που επί χρόνια βούταγαν τον μισθό τους, δεν έκαναν τίποτα άλλο και κορόιδευαν τον κόσμο. Αυτοί ήθελαν ένα νέο για να εξωραϊστεί η εικόνα τους, και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Τσίπρα.

Είναι καλός, ευπροσήγορος, ομιλητικός, αλλά για το εάν έχει πολιτική παιδεία και ικανότητες θα φανεί στο μέλλον. Πάντως αυτοί που του ανέθεσαν τον ρόλο του αρχηγού έψαχναν κάποιον να κρυφτούν από πίσω του για να παραμείνουν στο προσκήνιο.

Βέβαια, μεγάλος πολιτικός δεν είναι. Ένας μεγάλος πολιτικός δεν θα δεχόταν δαχτυλίδια.

Μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Προσπαθεί, αλλά ο Ανδρέας είχε πολλά άλλα χαρίσματα. Ήταν δημιουργικός στην πολιτική. Δημιουργούσε σχολή, έστω και αν μετά την πρόδωσε. Ο Τσίπρας δεν είναι του διαμετρήματός του, πηγαίνει όπου τον πάει το κύμα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Το οικονομικό. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να καταλάβουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι η Ευρώπη και η μόνη λύση οι μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να αλλάξουμε οι ίδιοι πρώτα και να μην έχουμε ως στόχο να μπούμε στο δημόσιο, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια.

Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις εννοούμε να διαλέξουμε το δύσκολο δρόμο της προσπάθειας και ότι το δρόμο της αταραξίας και της σιγουριάς του δημοσίου.

Στο δημόσιο οι Έλληνες εξασφάλισαν τα παιδιά τους, αλλά τους έβαλαν και ένα πήχη, ένα όριο που μπορούσαν. Στον αντίποδα ο ελεύθερος επιχειρηματικός βίος επιτρέπει και σε ηλικία 25 ετών να είσαι ένας μεγάλος επιχειρηματίας.

Πρέπει ακόμη να αλλάξουμε το κράτος και να γίνονται όλα ηλεκτρονικά, παντού, στην εφορία και στις τράπεζες.

Αυτά είναι θέματα που δυστυχώς φοβίζουν τους πολίτες. Ένας χωρικός στην κεντρική Μακεδονία εάν χάσει τη δυνατότητα να πάει στον βουλευτή για να ζητήσει δουλειά αισθάνεται σαν να είναι καταμεσής στο πέλαγος χωρίς σωσίβιο.

Μιλάω για αλλαγές νοοτροπιών.

Μια που είπατε για το δημόσιο. Πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι; Ο Στέφανος Μάνος από την αρχή της κρίσης έχει προτείνει να γίνουν 150.000 απολύσεις. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

Να εντοπιστούν και να απολυθούν οι αργόμισθοι. Κάθε δημόσιος υπάλληλος να γράψει σε ένα χαρτί πού ήταν την τελευταία δεκαετία, ποιους αρμόδιους είχε, και τι αρμοδιότητες. Στη συνέχεια να κληθούν ενόρκως όλοι οι αρμόδιοι, ακόμα και εάν έχουν συνταξιοδοτηθεί, και να το επιβεβαιώσουν ή να το διαψεύσουν, για να δούμε επιτέλους ποιοι είναι οι αργόμισθοι.

Από τους ευσυνείδητους δεν πρέπει να διώξουμε κανέναν, αντιθέτους να τους ανυψώσουμε βαθμολογικά και μισθολογικά. Αν η αμοιβή του ευσυνείδητου είναι να του κόψουμε τον μισθό, τότε είμαστε εγκληματίες, γιατί σε μία κατάσταση που μπορούσε να γίνει κλέφτης, παρέμεινε σωστός και δούλεψε.

Τα τρωκτικά δεν τους θεωρώ υπάλληλους. Και είναι αρκετοί στους δήμους και στις ΔΕΚΟ. Δεν ξέρω πώς έβγαλε αυτό το νούμερο ο κ. Μάνος, φαντάζομαι μια νύχτα είπε ένα νούμερο, αλλά έχω υποψία πως είναι μεγαλύτερος ο αριθμός.

Ενδεικτικά να αναφέρω πως ένας δήμαρχος στην Αττική μου είχε πει ότι μισθοδοτεί 770 και προσέρχονται στη δουλειά τους γύρους στους 400.

Ήσασταν αναμφίβολα η μεγάλη έκπληξη των προηγούμενων εκλογών, καθώς λάβατε 1,79%, όταν στις προηγούμενες εκλογές είχατε λάβει 0,28%. Πού αποδίδετε αυτή την έκρηξη των ποσοστών σας; Πιστεύετε ότι ο κόσμος πείσθηκε για τις θέσεις σας, που είναι σταθερές για πολλά χρόνια ή ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας σε ένα μικρό κόμμα;

Διαμαρτυρία και επιβράβευση της σταθερότητας δεν συμβαδίζουν. Η διαμαρτυρία είναι κάτι τυχαίο, μια έκρηξη, ενώ το άλλο είναι κάτι νηφάλιο, στο οποίο καταλήγεις μετά από ώριμη σκέψη.

Επί πολλά χρόνια οι άνθρωποι είχαν στο μυαλό τους τις αλήθειες που έλεγα, αλλά επειδή ευδαιμονούσαν και βολεύονταν δεν ψήφισαν Ένωση Κεντρώων και προτιμούσαν την άμεση απόδοση και τον διορισμό του παιδιού τους. Τώρα που σταμάτησαν αυτά, οι άνθρωποι έγιναν πιο... άνθρωποι και υπολόγισαν περισσότερο την αλήθεια.

Η διαμαρτυρία και η εκδίκηση που αναφέρατε υπάρχουν αλλού, σε ακραία κόμματα. Η ψήφος στην Ένωση Κεντρώων είναι ψήφος λογικής και ωριμότητας.

Οι πολίτες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπάρχει φασισμός, βία και εύκολες υποσχέσεις. Εμείς δεν προσφέραμε σε κανέναν τίποτα, παρά μόνο είπαμε την αλήθεια.

Γιατί ειδικά στη Θεσσαλονίκη είχατε τόσο μεγάλο ποσοστό και περάσατε ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, στην «έδρα» του Ευάγγελου Βενιζέλου;

Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, έχει τελειώσει. Ήταν ένα πελατειακό κόμμα που σταμάτησε να κάνει ρουσφέτια. Πελατειακό κόμμα χωρίς ρουσφέτια ίσον τίποτα.

Δεύτερον, ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη είναι πιο προηγμένος πολιτικά. Δεν περιμένει το Mega ή τον ΑΝΤ1 να του πει “ψήφισε Λεβέντη”, αντίθετα είδε ότι έναν άνθρωπο που λέει αλήθειες δεν τον “παίζουν” καθόλου οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες. Ο κόσμος κατάλαβε ότι η Ελλάδα ζει στον αστερισμό πέντε καναλαρχών της διαπλοκής. Θύμωσε με αυτούς που τον κοροϊδεύουν και τον εξαπατούν και διάλεξε κάτι που τον τιμά, την αλήθεια.

Μας έκρυβαν με νύχια και με δόντια για να μην ακουστούμε. Έφτασε το Mega και ο ΑΝΤ1 να βάλουν τη διακαναλική μας συνέντευξη στις 4 τα ξημερώματα, ενώ ο νόμος έλεγε ότι έπρεπε να μπει μέχρι τη μία το βράδυ. Σαν να μου έλεγαν ότι είμαστε νταβατζήδες και κάνουμε ότι θέλουμε. Δεν τους ενόχλησε ούτε εισαγγελέας ούτε το ΕΣΡ.

Ο νέος της Θεσσαλονίκης βλέπει κλειστές πόρτες και ήθελε με μια γροθιά να τις σπάσει. Αυτό έκανε με τη ψήφο του στην Ένωση Κεντρώων. Του ζητήσαμε να γίνει μια αρχή και να μπει η βάση πάνω στην οποία αύριο θα βασίσουμε την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.

Η Αθήνα, από την άλλη, η πόλη του ρουσφετιού και του μαύρου χρήματος, περίμενε να πει το Mega ότι πήραμε 2% για να ξυπνήσει. Το ίδιο ισχύει και στην Πελοπόννησο, όπου δεν σταδιοδρομεί πολιτικός χωρίς ρουσφέτι.

Ξέρω πολιτικούς που έφυγαν από την επαρχία και πήγαν στην Αθήνα. Ο Κουρουμπλής έφυγε από την Αιτωλοαικαρνανία και πολιτεύεται στην Αθήνα, γιατί εάν έμενε στην περιφέρειά του θα έτρωγε ξύλο. Είχε υποσχεθεί διορισμό σε όλες τις οικογένειες. Βγαίνει στα κανάλια, και προσπαθεί να συγκινήσει τον κόσμο για της αναπηρίας του, για να του βάλουν έναν από τους πέντε σταυρούς στη Β' Αθηνών.

Ποιο είναι το αύριο για την Ένωση Κεντρώων;

Ο στόχος είναι το 1,79% να το κάνουμε 6% στις επόμενες εκλογές και 15%-17% στις μεθεπόμενες. Για εμάς η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός, όπως είναι για πολλούς, αλλά είναι το άπαν.

Το ποσοστό που λάβαμε στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθεί και θα μεταδοθεί σαν φλόγα στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, σε όλη τη χώρα. Το χρήμα, τα κανάλια και η διαπλοκή έχουν διαφθείρει την προσωπικότητα του Αθηναίου. Προτιμούσε ανθρώπους που ήξερε ότι δεν ήταν σωστοί. Για παράδειγμα ο Θεοδωράκης, ήξεραν όλοι ότι από πίσω του είναι ο Μπόμπολας, κι όμως δεν θεωρούσαν ότι είναι χαμένη ψήφος.

Εμάς δεν μας έβαζαν στις δημοσκοπήσεις και δίνονταν η εντύπωση ότι η ψήφος στο κόμμα μας ήταν χαμένη, ενώ ο Θεοδωράκης, αφού έπαιρνε μεγάλο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις δεν ήταν χαμένη ψήφος.

Τη Δευτέρα δημιουργήθηκε το Ποτάμι και την Τρίτη είχε 8%. Θα γινόταν αυτό εάν δεν είχε τις πλάτες του Μπόμπολα; Ούτε ο Ιησούς Χριστούς εάν έκανε κόμμα δεν θα έπαιρνε τέτοιο ποσοστό την επόμενη ημέρα, εκτός εάν έδινε φως στους τυφλούς και σήκωνε τους παραλυτικούς!

Θεωρώ ότι πιθανότατα θα είμαστε τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Θα εξαφανιστούν ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, ενώ θα μειωθούν και τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων. Ίσως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τους βουλευτές του.

Πότε θα γίνουν εκλογές;

Αυτό που βλέπω είναι πως στο τέλος της τετράμηνης παράτασης οι εταίροι, για να δώσουν χρήματα, θα ζητήσουν να γίνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Τότε ο Τσίπρας θα βρεθεί στο δίλημμα να κυβερνήσει με τη ΝΔ, και να αφήσει την καρέκλα του πρωθυπουργού σε ένα κοινής αποδοχής πρόσωπο τύπου Παπαδήμου, ή να ζητήσει αυξημένη εντολή.

Θεωρώ πως θα πράξει το δεύτερο και θα πάμε σε εκλογές στο πρώτο μισό του Ιουνίου, λίγο πριν λήξει η παράταση.

Ενώ αρκετά από όσα έχετε υποστηρίξει στο παρελθόν έχουν σήμερα επιβεβαιωθεί, ήσασταν για πολλά χρόνια στο πολιτικό περιθώριο και πολλοί σας αντιμετώπιζαν ως γραφικό. Μήπως ευθύνεται για αυτό ο πολιτικός σας λόγος, που ήταν πολλές φορές ιδιαίτερα σκληρός; Μετανιώνετε για κάτι που έχετε πει;

Κάνετε λάθος. Μπορεί 1-2 φορές να ήμουν υπερβολικός, αλλά δεν κρίνεται από αυτό μια ζωή. Μπορεί να έδωσα δικαιώματα και να έκανα λάθη, όπως όλοι. Όλα αυτά που πρέσβευα τόσα χρόνια και αυτά που ζητούσα ενοχλούσαν. Αυτοί ήταν οι λόγοι της απομόνωσης και των προσπαθειών πολιτικής εξόντωσής μου. Όχι ότι έδινα δικαιώματα να με εμφανίζουν ως γραφικό.

Μόνο μια φορά είπα να βγάλουν καρκίνο ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου, και αυτό όταν πήγαν τα ΜΑΤ να ξηλώσουν τις κεραίες του καναλιού 67 από τον Υμηττό. Όταν με κάλεσαν να κάνω την τελευταία εκπομπή ανέβηκε η θερμοκρασία με τους τηλεθεατές, στεναχωρέθηκα για αυτό που έκαναν αυτοί οι διαπλεκόμενοι και είπα αυτή την κουβέντα.  Εκείνη την ώρα ένιωθα ότι μου καίνε το σπίτι και αυτοί γελάνε.

Είπα συγγνώμη γιατί το ζητεί ο κόσμος.. Δεν μπορούν όπως με δύο λεπτά να μου αναιρούν 25 χρόνια προσφοράς. Τους προκαλώ να μου βρουν και κάτι άλλο ακόμη μεμπτό. Σας το λέω ότι δεν υπάρχει.

Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που θα θέλατε να δείτε στην κυβέρνηση και σε ποια θέση;

Δεν παίζει ρόλο το πρόσωπο, αλλά η πολιτική. Για παράδειγμα, ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών, ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι αξιόλογος σαν τεχνοκράτης. Εάν ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει μεταρρυθμίσεις, θα ήταν χρήσιμος. Λειτουργούσε όμως σε μία κυβέρνηση που του έλεγε “όχι αυτό γιατί θα χάσουμε ψήφους, κάνε το άλλο”, και ο άνθρωπος κατεστράφη.

Το ίδιο και ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Εάν τον άφηναν να ασκήσει την πολιτική που ήθελε, είμαι σίγουρος πως θα ήταν επιτυχής, γιατί είναι ένας άνθρωπος με ικανότητες και γνωριμίες. Όμως του έβαλαν 50 άτομα του Βενιζέλου, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη. Αυτοί κάθονταν όλη μέρα στα γραφεία τους και εδέχοντο μόνο για ρουσφέτια, υπονομεύοντας τον ρόλο του πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να τον καταστρέψουν. Ήταν ένας αξιόλογος πρωθυπουργός, περιστοιχιζόμενος από φαυλοκράτες. Τώρα όλη Ελλάδα τον βρίζει και ξεχνάει ότι δεν φταίει αυτός, αλλά το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Του είχα πει να βάλει 6-7 τεχνοκράτες υπουργούς, αλλά επίσθη ότι εάν μπουν στην κυβέρνηση πολιτικοί από τρία κόμματα θα είναι πιο ισχυρός. Τελικά έγινε το αντίθετο.

Και ο Βαρουφάκης είναι τεχνοκράτης...

Και ο Βαρουφάκης παθαίνει το ίδιο. Σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών θα μπορούσε να συνεισφέρει. Στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον κακομεταχειρίζονται και θα δείτε ότι στο τέλος θα τον πετάξουν στα σκουπίδια. Η κατάληξη του θα είναι άσχημη και δεν θα αργήσει, σε 1-2 μήνες θα του πουν “άει στον διάολο Βαρουφάκη”.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαρτίζεται από τεχνοκράτες και ο ρόλος των πολιτικών να περιορίζεται στη Βουλή, σε αυτό το στάδιο. Ο ρόλος του πολιτικού είναι σπουδαίος, αλλά επειδή έχει ταυτιστεί με ρουσφέτια και κλεψιές και μίζες, πρέπει οι πολιτικοί να ζητήσουν μια συγγνώμη και να κάτσουν για λίγο στην άκρη και να επιτρέψουν σε ανθρώπους καθαρούς, με γνώσεις, να ασκήσουν εξουσία για 3-4 χρόνια, όσο χρειάζεται για να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Μετά από αυτήν την περίοδο μπορούν να επιστρέψουν, αλλά όχι με συντεχνιακές και ρουσφετολογικές διαθέσεις. Να γυρίσουν με σοβαρότητα, σοβαρότητα και διαφάνεια.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος Ένωση Κεντρών;

Πρώτον, λέμε την αλήθεια. Είναι λίγο αυτό, σε μια εποχή απάτης και ψέματος;

Δεύτερον, την αλήθεια αυτή τη συνδυάζουμε με ένα πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Λέμε έξω οι αποσπασμένοι, έξω οι αργόμισθοι, να σταματήσει η πολυθεσία, να σταματήσουν να απομυζούν το δημόσιο χρήμα οι ΜΚΟ, να σταματήσουν να παίρνουν χρήματα τα κόμματα, να σταματήσουν να υπάρχουν σαραντάρηδες συνταξιούχοι. Όλα αυτά είναι λίγα; Εάν δεν συνέβαιναν δεν θα είχαμε πτωχεύσει.

Άρα ο εκλογέας που θέλει να ψηφίσει Ένωση Κεντρώων, έστω με καθυστέρηση, διορθώνει τη ψήφο των τελευταίων 40 ετών, και δεν τη ξαναδίνει σε φαύλους και άχρηστους που τον πλησιάζουν για να τον εξαπατήσουν, αλλά σε ένα Βασίλη Λεβέντη που κακοποιήθηκε, γιατί εξέφραζε την αλήθεια και έμπαινε εμπόδιο στο φαγοπότι και το γλέντι της ολιγαρχίας.

Αυτό οφείλεται στο ότι αντιστάθηκα και δεν υπέκυψα, ενώ όλοι έσκυβαν.
Πηγή: voria.gr

Αν είσαι από Θεσσαλονίκη και θες να αποκτήσεις πρόσβαση σε μειωμένες τιμές σε μαγαζιά και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης αλλά και να πιέσουμε όλοι μαζί για ακόμα πιο  μειωμένες τιμές έλα μαζί μας πατώντας εδώ.