Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Το σπαρακτικό γράμμα 13χρονης Ινδής στον καθηγητή της: Πείτε στους γονείς μου να μη με παντρέψουν (ΦΩΤΟ)

loading...
Το σπαρακτικό γράμμα 13χρονης Ινδής στον καθηγητή της: Πείτε στους γονείς μου να μη με παντρέψουν (ΦΩΤΟ)
Τον γύρο του κόσμου κάνει το σπαρακτικό γράμμα που έστειλε η 13χρονη Ινδή Duli Hembrom στον διευθυντή του σχολείου της.
Η Duli αποφάσισε να γράψει στον καθηγητή της έπειτα από τις αποτυχημένες της προσπάθειες να πείσει τους γονείς της να μην την παντρέψουν. Ο γάμος της είναι σχεδιασμένος να λάβει χώρα σε δύο ημέρες από σήμερα και η Duli μην έχοντας χρόνο και άλλη επιλογή ζητεί στην επιστολή της από τον εκπαιδευτικό να μιλήσει ο ίδιος στους γονείς της και να τους πείσει για το αυτονόητο.
«Δεν θέλω να παντρευτώ. Πήρα έναν όρκο κατά την είσοδό μου στο σχολείο (σ.σ. οι μαθήτριες είναι εσωτερικές σε πολλά σχολεία στη χώρα) ότι δεν θα παντρευτώ πριν κλείσω τα 18» γράφει μεταξύ άλλων η 13χρονη μαθήτρια και προσθέτει ότι θέλει ο καθηγητής της να πείσει τους γονείς της να μην την παντρέψουν «με κάθε δυνατό τρόπο».
Επειτα από τη διαρροή της επιστολής στον ινδικό Τύπο, ο πατέρας της Duli, Lachhu, δήλωσε ότι ο γάμος των παιδιών στην περιοχή όπου ζουν, στην Gudibanda είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και δήλωσε στους Hindustan Times πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ταίρι σε ένα ενήλικο κορίτσι στη δική τους κοινωνία.
Σημειώνεται πάντως, πως ο γάμος των παιδιών στην Ινδία έχει απαγορευτεί από το 1929, επί βρετανικής κατοχής και όριζε ότι τα κορίτσια κάτω των 18 δεν μπορούν να παντρευτούν, ενώ το ηλικιακό όριο για τα αγόρια οριζόταν το 21ο έτος.
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η χώρα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό παιδικών γάμων. Σχεδόν το 52% των κοριτσιών παντρεύονται πριν κλείσουν τα 18. Μάλιστα, μεταξύ 2011 και 2020, υπολογίζεται ότι σε παγκόσμια κλίματα περισσότερα από 140 εκατομμύρια κορίτσια θα γίνουν νύφες πριν ενηλικιωθούν.
Η Ινδή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Aarati Benera περιέγραψε τον παιδικό γάμο ως «παράνομο και διάβολο για την κοινωνία».
iefimerida.gr