Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Επιχείρηση «Special K» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης! (ΦΩΤΟ)

loading...
Επιχείρηση «Special K» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης! (ΦΩΤΟ)
Ενα οργανωμένο κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε στη Θεσσαλονίκη μεγάλες ποσότητες κεταμίνης, Special K όπως ονομάζεται στις πιάτσες τοξικομανών, εξάρθρωσαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κιλκίς.
Οι αστυνομικοί έπειτα από πολυήμερες παρακολουθήσεις σήμερα το πρωί έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, συλλαμβάνοντας συνολικά τρία άτομα ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 750 γραμμάρια κεταμίνης, μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Το διαμέρισμα σύμφωνα με τους αστυνομικούς που διενεργούσαν την έρευνα είχε μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ενώ οι δράστες είχαν τοποθετήσει και κάμερες ασφαλείας ώστε να αποφεύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 σακουλάκια με περίπου 50 γραμμάρια κεταμίνης καθώς και 23 γυάλινα μπουκαλάκια με άγνωστη μέχρι στιγμής ουσία. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ένας από τους κατηγορούμενους δέχτηκε τηλεφώνημα από εταιρία κούριερ και το δέμα που προορίζονταν γι' αυτόν το παρέλαβαν αστυνομικοί της ασφάλειας. Οπως διαπιστώθηκε περιείχε 715 γραμμάρια κεταμίνης. Επίσης κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα καθώς και περίπου 1.000 ευρώ.
Τι είναι η κεταμίνη
Η Κεταμίνη είναι ένα από τα λεγόμενα "ναρκωτικά του clubbing" και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως, ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο.
Εχει συνδυαστεί και με σεξουαλικές επιθέσεις
Έχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αν και η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως ξεκινά από 5 ως 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί 2 με 3 ώρες. Έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα 'date-rapes', όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά του.
Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα.
ketamini1
ketam1
πηγή: seleo.gr