Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

ΠΕΝΤΕ ΘΙΑΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

loading...

Με πέντε θιάσους από την Αθήνα που ξεχώρισαν στην τρέχουσα θεατρική περίοδο έρχεται η ...θεατρική άνοιξη στη Θεσσαλονίκη με τις «θεατρικές συναντήσεις» που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Το πρόγραμμα των «Θεατρικών συναντήσεων 2015» που θα πραγματοποιηθούν από τις 22 Απριλίου ως και τις 10 Μαρτίου, έχει ως εξής:
• Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 Απριλίου: «Το ρωμαϊκό λουτρό» του Στανισλάβ Στρατίεφ, μια ξεκαρδιστική κοινωνική σάτιρα σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου.
• Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου: «Μεγάλοι δρόμοι» της Λένας Κιτσοπούλου, από την ομάδα Τ.d.S., ένα έργο για τον απόλυτο έρωτα σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη.
• Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Απριλίου: «Διαλέξεις αθλιότητας» του Γιάννη Τσίρου. Ένα έργο για τη σημερινή μας πραγματικότητα από το Θέατρο Στοά, μια παράσταση-ρεσιτάλ υποκριτικής του Θανάση Παπαγεωργίου.
• Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Μαΐου: «Όχι αθώος πια», μια παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με θέμα την εφηβεία. Θέατρο της επινόησης (devised theatre) από την ομάδα Χάπυ Εντ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.
• Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου: «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο Γιώργος Καζαντζής ενώ υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος είναι ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου.
Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις κοστίζουν 12, 10 και 8 ευρώ και η προπώλησή τους ξεκινά την Τετάρτη 15 Απριλίου από τα ταμεία του θεάτρου.


newsbomb.gr