Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Επιταγές σε οικογένειες θυμάτων και αγνοουμένων του Norman Atlantic στη Θεσσαλονίκη

loading...
Επιταγές σε οικογένειες θυμάτων και αγνοουμένων του Norman Atlantic στη Θεσσαλονίκη
Επιταγές, ύψους 1.000 ευρώ έκαστη, παρέδωσε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) στις οικογένειες τριών αγνοουμένων μελών της, θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic, που έγινε στις 28 Δεκεμβρίου του 2014.

Πρόκειται για τις οικογένειες των Αλέξανδρου Κουφογεώργου, Βασίλειου Τσάμη και Ιωάννη Συμεωνίδη, συγγενείς και φίλοι των οποίων παρέλαβαν τις επιταγές.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης, θα σταλούν, επίσης, επιταγές με το ίδιο ποσό στις οικογένειες των αγνοουμένων Απόστολου Νικολάρα και Ιωάννη Σοφού και τις οικογένειες των νεκρών Γεράσιμου Καζαντζίδη και Κωνσταντίνου Κουφόπουλου.
Παρά το γεγονός ότι πέρασαν 3,5 μήνες από την τραγωδία στο "Norman Atlantic", οι συγγενείς τους δεν έχουν καμία ενημέρωση, όπως δηλώνουν.
Η Μαρία Σιδηροπούλου, φίλη της οικογένειας του Ιωάννη Συμεωνίδη και λογίστριά του, δήλωσε ότι μόλις χθες, έπρεπε να διευθετήσει ένα φορολογικό ζήτημα που ανέκυψε, παρά το γεγονός ότι, είχε ενημερώσει την αρμόδια ΔΟΥ πως ο κ. Συμεωνίδης είναι αγνοούμενος του Norman Atlantic.
Τελικά, το θέμα ρυθμίστηκε, ωστόσο προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένειά του, που περνά – όπως είπε- το δικό της "Γολγοθά". "Προσπαθούν (η οικογένειά του) να πιαστούν απ' ό,τι μπορείτε να φανταστείτε" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εξίσου δύσκολα περνά ο χρόνος και για τη Μαρία Ιορδάνοβα, σύζυγο του Βασίλειου Τσάμη που έχει δύο αγόρια, το ένα 17χρονο με ειδικές ανάγκες και το άλλο, αβάπτιστο, μόλις οκτώ μηνών.
"Όχι, δεν υπάρχουν ελπίδες" δήλωσε η κ. Ιορδάνοβα που ζει την οικογένειά της με 1.054 ευρώ που λαμβάνει κάθε δίμηνο ως επίδομα πρόνοιας και προσθέτει - "δεν μας ενημερώνουν".
Εκτός από τις επιταγές που παραδόθηκαν σήμερα, "η παγκόσμια Ένωσή μας θα στείλει ένα συμβολικό ποσό στις οικογένειες" πρόσθεσε ο κ. Κενανίδης. Συμπλήρωσε δε ότι, η ΟΦΑΕ βοηθά με κάθε τρόπο που μπορεί τις οικογένειες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: seleo.gr