Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Κυνηγός προτρέπει δημόσια σε εξόντωση αρκούδων! (ΦΩΤΟ)

loading...
Την εξόντωση των αρκούδων – ζώων υπό εξαφάνιση που προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία – και μάλιστα με την χρήση απαγορευμένων δηλητηρίων, φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων ζητάει μέσω facebook ένας κυνηγός στην επίσημη σελίδα στο facebook του ιστότοπου kynoclub.gr.
Ο χρήστης που εμφανίζεται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα Κωνσταντίνος Βάτκαλης – δηλώνει κυνηγός και κάτοικος Θεσσαλονίκης – και σχολιάζοντας την είδηση με την αρκούδα η οποία σκότωσε ζώα σ' ένα μαντρί στο χωριό Μύκη της Ξάνθης γράφει τα εξής, όπως θα δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω: «ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ.....ΛΑΝΕΙΤ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ...ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ , ΦΟΥΡΑΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΗΤΕ».

Η προτροπή για διάπραξη παράνομων πράξεων, όπως είναι η εξόντωση των ζώων, και μάλιστα μη θηρεύσιμων ειδών και μάλιστα με φόλες διώκεται ποινικά. Το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ξεκάθαρα ότι: «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Το άρθρο 184 ορίζει ότι «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Το www.zoosos.gr έχει στείλει τα σχετικά στοιχεία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω ενέργειες καθώς όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι προτροπές – και διαδικτυακά – για την εξόντωση ζώων δεν περνούν πλέον απαρατήρητες.
πηγή: Thefestival.gr